Bijwerkingen van IVF-behandeling


In vitro fertilisatie behandelingen omvatten medicatie die wordt verondersteld om de eierstokken stimuleren en conceptie waarschijnlijker. Zo spannend als het proces kan zijn, zijn er een aantal mogelijke negatieve en ongewenste neveneffecten sommige vrouwen kunnen ondervinden bij het doorlopen IVF-behandelingen.

Bijwerkingen injectieplaats

Sommige IVF geneesmiddelen worden gegeven door injectie en kunnen bijwerkingen zoals blauwe plekken op de plaats, waarbij pijnlijke plaats van injectie gegeven en mogelijk allergische reacties, zoals bijvoorbeeld jeuk en roodheid.

Hoofdpijn

Sommige vrouwen kunnen hoofdpijn ervaren tijdens het gebruik van IVF-behandelingen. Stemmingswisselingen zijn ook vaak voor.

Ovariƫle Problemen

Ovariƫle hyperstimulatiesyndroom (OHSS) is een potentieel ernstig medisch probleem dat een neveneffect van IVF kan zijn en het gaat om eierstok uitbreiding. Symptomen kunnen zijn: pijn in het bekkengebied, braken, misselijkheid, minder urine, het verkrijgen van gewicht en ademhalingsproblemen. Deze symptomen kunnen resulteren in aderen wordt ontstoken, een beroerte en bloedstolsels.

Mentale en emotionele

Sommige vrouwen ervaren psychologische stress als bijwerking van IVF-behandelingen.

Zwangerschap

Hoewel normale zwangerschap is het gewenste resultaat van IVF, soms kan er een neveneffect van een ectopische zwangerschap. Dit zou resulteren in verlies van de zwangerschap en eventueel een eileider.