Bijwerkingen van injecteerbare Glutathion

Bijwerkingen van injecteerbare Glutathion

Glutathion (GSH), een tripeptide van L-cysteïne, L-glutamine en glycine, is een antioxidant die bescherming cel biedt tegen vrije radicalen en andere gifstoffen. Het wordt gebruikt met wisselend succes voor vele ziekten, ziekten en aandoeningen, en wordt geleverd in de pil, poeder of vloeibare vorm. Het traditioneel intraveneus toegediend infuus als er geen gezaghebbende bewijs dat het nemen Glutathione mondeling dezelfde voordelen.

Discovery

Sir Frederick Gowland Hopkins (1861--1947) ontdekt en gekarakteriseerd glutathion door het te testen op gehakte spierweefsel.

Significantie

Glutathion is met succes gebruikt voor het behandelen ziekten zoals helpen: Alzheimer, kanker, cystische fibrose, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose, ziekte van Huntington en de ziekte van Lyme.

Voordelen

In een studie uitgevoerd door de afdeling Neurologie, Universiteit van Sassari (Italië) 1996 patiënten met de ziekte van Parkinson al toonden significante verbetering en een daling van de handicap met 42 procent.

Overwegingen

Op dit moment geen studies uitgevoerd om te bepalen welke eventuele bijwerkingen optreden door het gebruik van glutathion, maar zinkdeficiëntie is gemeld bij langdurig gebruik van bepaalde producten die het ingrediënt term zijn.

Bijwerkingen van Allergie

Het is mogelijk dat sommige bijwerkingen kunnen optreden op basis van een allergie voor glutathion, zoals: beklemming op de borst en keel, ademhalingsproblemen, huiduitslag, netelroos, gezwollen of jeukende huid.

Contra

Glutathion mag niet worden toegediend aan patiënten die behandeld worden met chemotherapie, omdat het de effecten van geneesmiddelen voor chemotherapie kan verminderen, en het moet niet samen met andere IV geneesmiddelen worden toegediend. Bovendien kan vitamine C verstoren voordelen Glutathion's.