Bijwerkingen van hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklier is traag. De schildklier is niet genoeg produceren hormonen die het lichaam nodig heeft, en ernstige medische complicaties kunnen ontstaan ​​als de aandoening niet wordt behandeld.

Obesitas

Obesitas is een van de bijwerkingen van hypothyreoïdie. Obesitas wordt beschouwd als een ernstige medische voorwaarde die het hart complicaties kan veroorzaken.

Onvruchtbaarheid

Hypothyreoïdie kan leiden tot vrouwen en mannen om onvruchtbaar te worden. De Mayo Clinic zegt behandeling met synthetisch schildklierhormoon niet volledig herstellen van de vruchtbaarheid en andere behandelingen noodzakelijk zijn.

Hart-en vaatziekten

Hart-en vaatziekten is nog een andere ernstige complicatie van langdurige hypothyreoïdie. Deze aandoening kan dodelijk zijn als niet behandeld.

Gewrichtspijn

Pijn in de gewrichten, terwijl niet overdreven ernstig, kunnen degenen die er last van hebben om moeite het regelmatig uitvoeren van activiteiten veroorzaken. Gezamenlijke pijn kan worden veroorzaakt door onbehandelde hypothyreoïdie.

Depressie

Een verstoring van de schildklier hormnes kan leiden tot depressie. De schildklier helpt bij het creëren van deze hormonen, dus depressie kan optreden als de schildklier is traag.