Bijwerkingen van Hormone Replacement Therapy for Men

Hormoonvervangende therapie is een medische behandeling om de gevolgen van lage testosteron door veroudering verlichten. Patiënten met bepaalde reeds bestaande voorwaarden moeten synthetische testosteron niet nemen, en hormoonvervangende therapie kan een aantal bijwerkingen, waarvan sommige fataal kan veroorzaken.

Identificatie

Bij mannen, natuurlijke testosteron productie pieken tussen de leeftijden van 18 tot 25 en begint daarna afnemen met een snelheid van ongeveer 2 procent per jaar. Deze natuurlijke degeneratie kan leiden tot een afname van spiermassa en botdichtheid, verlies van energie, verminderd libido, moeite herinneren en concentreren, vermoeidheid, erectiestoornissen en een daling van de totale geestelijke gezondheid en welzijn. Artsen gebruiken hormoonvervangende therapie te verlichten of reverse deze effecten en het verbeteren van de kwaliteit van leven bij mannen als ze ouder worden.

Tijdens hormoonvervangende therapie kunnen artsen synthetische testosteron die kunnen worden toegediend door intramusculaire injectie, oraal of op de huid voorschrijven. Doseringen variëren, afhankelijk van de wijze van behandeling; typisch injecties, bijvoorbeeld van 50 tot 400 mg, twee of drie weken.

Contra

Testosteron kan de prostaat van oudere mannen te vergroten en dient niet te worden ingenomen door patiënten die lijden aan of gevoelig voor prostaatkanker. Bovendien moeten mannen met borstkanker en patiënten met een leverziekte, coronaire aandoeningen, pijn op de borst, hoge cholesterol of iedereen die hartfalen heeft gehad in het verleden een arts over deze voorwaarden te raadplegen alvorens synthetisch testosteron. Diabetici kunnen hebben om hun insulinedosering te veranderen, omdat testosteron van invloed kan zijn bloedsuikerspiegel.

Degenen die allergisch zijn voor hormonen of een van de bestanddelen (injecteerbare testosteron bevat benzylalcohol) dient gebruik te voorkomen.

De Federal Food and Drug Administration (FDA) heeft testosteron geclassificeerd als een zwangerschap categorie X drug, wat betekent dat het is bekend dat het aangeboren afwijkingen bij ongeboren foetussen veroorzaken.

Hepatotoxiciteit

Langdurig testosteron gebruik kan peliosis hepatitis, een soms fatale aandoening gekenmerkt door de vorming van met bloed gevulde cysten in de lever en / of nieren. Bepaalde orale vormen van synthetische testosteron worden gemodificeerd door een proces genaamd 17-alfa-alkylering (bevestigen van een alkylgroep). Deze wijziging verhoogt de levensduur van hun effecten door waardoor het moeilijk is voor de lever om ze te breken, maar kan de lever toxiciteit veroorzaken. Testosteron niveaus kunnen veranderen lever, en kan het lichaam om overtollig water en zout, dat extra druk legt op de lever en de nieren te behouden.

Andere fysiologische bijwerkingen

Testosteron gebruik kan veranderen bloedserum cholesterolgehalte, met inbegrip van de vermindering van de goede cholesterol, en misschien hoge bloeddruk, wat kan leiden tot hart-en vaatziekten of een beroerte veroorzaken. Het kan ook geelzucht (gele huid), moeilijkheden bij het plassen (als gevolg van prostaatvergroting), acne, vette huid en oedeem veroorzaken (zwelling van voeten en enkels).

De psychologische effecten van testosteron kan onder meer agressie, prikkelbaarheid, depressie, hoofdpijn, prikkelbaarheid en humeurigheid.

Seksuele disfunctie

Testosteron sterke androgene (masculinizing) effecten, die kunnen bestaan ​​uit een verdere verdieping van de stem, en de groei van overtollig gezichts- en lichaamsbeharing weergeeft. Overmaat testosteron kan converteren naar oestrogeen (via natuurlijke enzymatische proces genaamd aromatisering), wat kan leiden tot gynaecomastie (mannelijke borstvergroting), die een operatie kunnen nopen corrigeren.

Mannen op hormonale substitutietherapie kunnen ook last veranderde libido en erectiestoornissen.

Bovendien kan langdurig gebruik van exogene (niet-lichamelijke geproduceerd) testosteron term vermogen van het lichaam om testosteron te produceren natuurlijk temperen. Wanneer hormonale substitutietherapie wordt stopgezet, kunnen deze patiënten moeten humaan choriongonadotrofine (een natuurlijke voorloper van testosteron) te gebruiken om het lichaam de natuurlijke productie te herstarten.

Levering Complicaties

De werkwijze testosteron toediening kan ook leiden tot bijwerkingen. Injecteerbare testosteron kan abcessen, infecties en fluctuatie in seksueel verlangen, stemming en energieniveau te veroorzaken; testosteron pillen en tabletten kan de lever beschadigen, en testosteron sprays, patches en crèmes kunnen huiduitslag, irritatie van de huid veroorzaken en kan mannelijke kaalheid te verbeteren.