Bijwerkingen van het gebruik van Metformine

Metformine is algemeen bekend als Glucophage of Glucophage XR. Het wordt meestal gebruikt in de behandeling van type 2 diabetes, maar het wordt ook gebruikt polycysteus ovarium syndroom.

Functie

Bij de behandeling van type 2 diabetes, is metformine voorgeschreven om veranderingen in levensstijl te ondersteunen om glucosespiegels te beheersen. In polycystic eierstoksyndroom, het helpt om de toestand van verhoogde insuline bloed te beheren.

Time Frame

Patiënten met type 2 diabetes moeten positieve effecten te ervaren binnen 4 weken. Als de patiënt niet reageert op metformine, kan de arts een ander medicijn toe te voegen.

Identificatie

De meest voorkomende bijwerkingen zijn gerelateerd aan het GI-systeem: misselijkheid, braken en diarree. Verhoogde diarree treedt meestal op wanneer grote hoeveelheden koolhydraten voedingsmiddelen worden verbruikt in een enkele maaltijd.

Overwegingen

Een patiënt die metformine moet het gebruik van andere medicijnen te bespreken, want er is een mogelijkheid van interacties tussen geneesmiddelen. Ook moet een patiënt die metformine te overwegen het beperken of elimineren, het drinken van alcoholische dranken, omdat het de kans op meer ernstige bijwerkingen verhoogt.

Waarschuwing

Lactaatacidose is een zeldzame, maar ernstige bijwerking van metformine. Patiënten moeten toegenomen vermoeidheid, ernstige maagpijn en ademhalingsproblemen te melden, omdat ze kunnen tekenen zijn van deze bijwerking.