Bijwerkingen van het BCG-vaccin

De BCG vaccin wordt gebruikt blaaskanker behandeling. Er zijn directe bijwerkingen van het vaccin, maar als je de symptomen aanhouden, neem dan contact op met uw arts.

Urogenitale Side Effects

Volgens drugs.com, de meest voorkomende bijwerkingen van het BCG-vaccin te betrekken het urogenitaal systeem - de urinewegen en de voortplantingsorganen. Symptomen kunnen zijn: vaak plassen, urineweginfectie, cystitis, genitale pijn, dysurie, urine-incontinentie, hematurie, urgentie en krampen.

Gastro-intestinale symptomen

Gastro-intestinale bijwerkingen zijn buikpijn, misselijkheid, diarree, braken en anorexie.

Drug Interactions

Heeft een BCG-vaccinatie niet als u gebruik maakt van antibiotica, steroïden of chemotherapie. Volgens Medicine Net, kan het BCG vaccin interageren met dergelijke geneesmiddelen.

Waarschuwing

Sommige bijwerkingen zijn binnen 72 uur na het krijgen van een BCG-vaccin te verwachten, stelt Medicine Net. Echter, bel uw arts onmiddellijk als u vermoedt dat een infectie van het BCG-vaccin, of als u overmatige misselijkheid, hoesten, koorts, braken of bloed te ervaren in je urine na de periode van 72 uur.

Preventie

Volgens Medicine Net is het mogelijk om het virus uit het BCG vaccin binnen zes uur na ontvangst verspreiden naar anderen. Om dit te voorkomen, bleekmiddel in het toilet bij het plassen in deze tijd.