Bijwerkingen van Glaucoom Laser Behandelingen

Glaucoom laser behandelingen zijn een vorm van operatie waar een kleine sterke lichtstraal wordt gebruikt om de afvoerkanalen van de ogen openen om de druk in het oog verminderen. Volgens de Glaucoma Research Foundation, zijn er verschillende vormen van laserchirurgie. Zoals alle chirurgische procedures, zijn niet zonder risico.

Soorten

Bijwerkingen van glaucoom laserbehandelingen omvatten bloeding, infectie, ontsteking, een abnormale stijging of daling van de oogdruk, staar en, minder vaak, een verlies van gezichtsvermogen. Er kan ook een kleine hoeveelheid pijn of ongemak tijdens de procedure.

Time Frame

Sommige bijwerkingen zijn duidelijk onmiddellijk na de procedure - bijvoorbeeld als de oogdruk te hoog, de persoon wat pijn in het oog voelen. Andere bijwerkingen zoals een infectie kan het langer duren om op te sporen. De chirurg zal frequent naonderzoeken schema voor het succes van de operatie en de gezondheid van het oog te evalueren.

Identificatie

Als patiƫnt, zijn zich zeer bewust van eventuele veranderingen in het gezichtsvermogen, pijn of ongemak die aanwezig kunnen zijn. Waarschuwen de arts om eventueel verlies van het gezichtsvermogen, floaters (plekken in de ogen) of pijn - dit zal helpen de arts van bijwerkingen na de operatie te beheren.

Preventie / Solution

Voordat de glaucoom laserchirurgie, zal de arts vaak toedienen van een verdovende druppel die geen pijn tijdens de procedure moet elimineren. Na de laserbehandeling, zal de arts een druppel voorschrijven ontsteking verminderen in het oog na de procedure wordt gebruikt voor een paar dagen.

Misvattingen

Hoewel het doel van glaucoom laserchirurgie is om de druk in het oog te verlagen, na de operatie, de persoon vaak nog moeten glaucoom medicatie. Veel mensen weten dat niet en zijn verbaasd als de arts blijft het oog medicijnen. Echter, de hoeveelheid oogmedicatie verlaagd.