Bijwerkingen van fenegriek & Thyme

Bijwerkingen van fenegriek & Thyme

Fenegriek is een kruid vaak geteeld in het Middellandse-Zeegebied. De zaden en bladeren worden gebruikt voor culinaire doeleinden, maar voor sommige gezondheidsvoorschriften als goed, met inbegrip van een verhoogde productie van moedermelk. Tijm is ook een kruid en is onderdeel van de mint familie. Het wordt voornamelijk gebruikt voor culinaire toepassingen, maar het een essentiële olie die rijk is aan antioxidanten, antimicrobiële en antiseptische eigenschappen bevat. Terwijl zowel fenegriek en tijm bieden geneeskrachtige eigenschappen kunnen er bijwerkingen geassocieerd met hun gebruik. Raadpleeg altijd een arts voordat u een kruiden-supplementen.

Huidirritatie

De consumptie van tijm is grotendeels veilig is, hoewel essentiële olie van tijm kan de huid irriteren en leiden tot roodheid of uitslag. Toepassing van fenegriek op de huid kunnen ook leiden tot huidirritatie.

Moeite met ademhalen

Personen met gevoeligheid voor tijm kan irritatie van de slijmvliezen ervaren wanneer tijm wordt verbruikt en dit kan leiden tot ademhalingsproblemen. Daarnaast moeten mensen die allergisch zijn voor pinda's of kikkererwten fenegriek vermijden als het behoort tot de pinda-familie en kan leiden tot een allergische reactie, met inbegrip van ademhalingsproblemen.

Baarmoeder Stimulatie

Consumptie van tijm olie of fenegriek wordt afgeraden voor zwangere vrouwen als ofwel kruid de baarmoeder, wat gevaarlijk kan zijn tijdens de zwangerschap kan stimuleren.

Maagklachten

Misselijkheid, kan diarree en een opgeblazen gevoel of resulteren na het nuttigen van fenegriek. Vermijd nuttigen hoge doses fenegriek, zoals meer dan 100 g fenegriek zaden dag.

Medicinial Absorptie

Het hoge vezelgehalte van fenegriek kan interfereren met de absorptie van andere geneesmiddelen of supplementen. Neem fenegriek tenminste twee uur vóór of na andere medicatie om dit te voorkomen.