Bijwerkingen van een Nissen Fundiplication

Nissen fundiplication is een laparoscopische operatie bedoeld om GERD of gastro-oesofageale reflux ziekte te behandelen, volgens de website van John Muir Health, een groep van ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Californië. Door minder hersteltijd na de operatie, wordt deze procedure veel gebruikt, in plaats van open chirurgie die meer hersteltijd.

Effecten

De meest voorkomende bijwerkingen, meestal tijdelijke, zijn: moeite met slikken, boeren, braken en maag opgeblazen gevoel.

Overwegingen

Zoals bij elke operatie kunnen complicaties optreden, zoals bloeden, orgaanschade, infectie, anesthesie kwesties, en het falen van de operatie om GERD verlichten, volgens John Muir Health.

Misvattingen

Volgens de website van Health Central, Nissen fundiplication is een operatie alleen overwogen wanneer medische behandeling met geneesmiddelen niet of andere oesofageale problemen zoals zweren of bloeden zijn betrokken.

Interessant feit

Nissen fundiplication wordt ook aangeduid als anti-reflux chirurgie, volgens John Muir Health.

Opties

De website van John Muir Health adviseert het bespreken met de arts de mogelijkheid dat een bijzondere uitdrukking van GERD is mild genoeg om onbehandeld gaan.