Bijwerkingen van Echinacea

Bijwerkingen van Echinacea

Echinacea is een van de meest voorkomende kruiden gebruikt voor medicinale doeleinden en dat is al een lange tijd. De bloem van echinacea heeft een groot conisch en stekelige zaad hoofd. Het is algemeen bekend als de zonnehoed om deze reden. De bloemen zijn ofwel paars of geel. Ondanks de vele helende voordelen van echinacea, zijn er ook veel bijwerkingen en interacties op de hoogte zijn van het gebruik van deze plant.

Geschiedenis

Echinacea is populair vanwege zijn vermogen om te handelen als een wondermiddel tegen infecties en wonden. Het werd gebruikt door de Indianen meer dan 400 jaar geleden. Het werd later gebruikt voor malaria, bloedvergiftiging, roodvonk, syfilis en difterie totdat antibiotica werd meer wijdverspreid in 1940 Echinacea heeft opnieuw aandacht gekregen vanwege de immuun-versterkende voordelen. Meer mensen zijn geworden geïnteresseerd in preventieve ziekte maatregelen in plaats van antibiotica die het symptoom en niet de oorzaak van een ziekte of aandoening op te lossen.

Voordelen

Echinacea stimuleert de witte bloedcellen en verbetert de lichaamseigen afweer tegen ziekte. Het wordt vaak gebruikt voor respiratoire infecties ook. Gewoonlijk wordt echinacea gebruikt om de effecten van een koude verlichten. Het gebruik triggers fibroblast ontwikkeling, die helpt om wonden te genezen. De antibiotische eigenschappen kan helpen voorkomen dat infecties zich voordoet in wonden. Het wordt ook gebruikt voor koortslip, herpes en eczeem. Het kruid bevat koper, ijzer, jodium, kalium en vitamine A, C en E. Echinacea kan helpen om ontsteking te verminderen. Het wordt ook gebruikt voor gist infectie, voetschimmel, hooikoorts of een urineweginfectie.

Side Effects

Echinacea kan negatieve bijwerkingen zoals braken, misselijkheid, koorts, maagzuur of duizeligheid veroorzaken. Andere mogelijke bijwerkingen zijn een droge mot, keelpijn, spier-en gewrichtspijn of slapeloosheid. Typisch bijwerkingen zijn door een allergische reactie. Mensen met astma en allergieën zijn een groter risico van het hebben van een reactie. Ook is bekend dat echinacea het immuunsysteem te stimuleren. Dit kan een negatieve invloed hebben op mensen met een auto-immuunziekte hebben. Het wordt niet aanbevolen voor mensen met diabetes, HIV of AIDS, leveraandoening, leukemie of multiple sclerose.

Interacties

Echinacea mag niet worden gebruikt met immonosuppressant medicijnen. Immunosuppressiva worden voorgeschreven aan mensen die een orgaantransplantatie nodig hebben. Het is noodzakelijk om het immuunsysteem te onderdrukken in dit geval, zodat de transplantatie niet door het lichaam wordt afgewezen. Immunosuppressiva worden soms gebruikt om kanker te behandelen, ook.

Daarentegen echinacea gunstig met Econazole, die wordt gebruikt om voetschimmel en andere schimmelinfecties bestrijden. De combinatie helpt om het risico van herhaling van de infectie verminderen. Het kan ook nuttig zijn in combinatie met de behandeling van kanker drug cyclofosfamide zijn; echter, deze theorie niet volledig getest.

Dosering

Sterke punten van orale echinacea producten vaak verschillen, en de dosering is specifiek voor elk een. Het beste is om het etiket te raadplegen voor specifieke doseringen van orale versies van echinacea. In thee, is een theelepel van de gedroogde wortel of kruid gebruikt per kopje. Typische dosering voor een zelfgemaakte tinctuur extract is ongeveer 1/2 theelepel. Echinacea kan ook worden genomen als sap. Ongeveer 1/2 tot 2 theelepels van het sap wordt gebruikt. Zalven en crèmes van echinacea toegepast op wonden nodig.