Bijwerkingen van de paardekastanje

Bijwerkingen van de paardekastanje

Paardenkastanje zaad extract is een kruidenmiddel effectief voor de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie, volgens de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH). Deze aandoening kan spataderen, benen zwelling en pijn, jeuk en huidzweren veroorzaken. Mits goed gebruikt, is paardenkastanje extract van de zaden over het algemeen als veilig beschouwd, maar het kan ernstige bijwerkingen anders hebben.

Toxiciteit

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) classificeert paardenkastanje zaad als onveilig omdat sommige van de componenten zijn giftig. Gestandaardiseerde paardekastanje-extract niet bevatten significante hoeveelheden van deze componenten en veilig moeten zijn voor volwassenen te gebruiken in de aanbevolen doses voor korte tijdsbestek volgens de NIH. Onverwerkte paardenkastanje zaden kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken en kan zelfs fataal zijn. Symptomen van paardenkastanje vergiftiging kunnen onder meer verwarring, coördinatieproblemen, diarree, braken, zwakte, spiertrekkingen, verlamming en coma. Paardenkastanje gebruik is ook gekoppeld aan de lever en nieren toxiciteit.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen geassocieerd met paardenkastanje extract van de zaden zijn gastro-intestinale, volgens de Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Ze zijn voorzien van maagklachten en irritatie, misselijkheid en braken. Sommige mensen hebben gemeld hoofdpijn en duizeligheid.

Verminderd Blood Sugar

Dieronderzoek met paardenkastanje geeft het kruid kan leiden tot verminderde bloedsuikerspiegel, zoals uitgelegd door het NIH. Iedereen die medicijnen zoals metformine of insuline voor diabetes moeten nauwlettend toezien op de bloedsuikerspiegel wanneer ook rekening paardenkastanje-extract.

Een verhoogd bloedingsrisico

Paardenkastanje kan het risico van abnormale bloeden te verhogen, volgens de NIH. Mensen met bloeden stoornissen is mogelijk niet in staat zijn om paardenkastanje extract veilig te nemen, en het risico is verder verhoogd als het nemen van drugs of supplementen met bloedverdunnende eigenschappen, zoals aspirine, anticoagulantia en Ginkgo biloba.

Allergische reactie

Zoals bij elke kruidenmiddel kan paardenkastanje-extract een allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen. Tekenen zoals vermeld door Drugs.com zijn huiduitslag of netelroos, jeuk, moeite met ademhalen, beklemming op de borst, en gezicht of mond zwelling. Een allergische reactie op paardenkastanje moet worden beschouwd als een medische noodsituatie. Daarnaast kan actuele oplossingen die paardenkastanje-extract een allergische huiduitslag veroorzaken.