Bijwerkingen van de Microgynon 30 pil

Microgynon 30 is een monofasische pil dat vrouwen geeft drie weken hormoon pillen gevolgd door één week placebo pillen, gedurende de tijd dat de gebruiker normaal menstrueren. Zoals de meeste pil kan Microgynon 30 gebruik leiden doorbraak bloeden of spotting totdat het lichaam wordt gebruikt om het hormoon doseringen het wordt dagelijks gegeven. De pil kan ook andere bijwerkingen veroorzaken, waarvan sommige ernstig kunnen zijn.

Functie

Microgynon 30 wordt gebruikt voor de behandeling van endometriose en dysmenorroe (pijnlijke menstruatie) en menorragie (zware menstruatie). Onregelmatige menstruatie, verhoogde PMS symptomen en algemene preventie van de zwangerschap zijn ook gemeenschappelijke gebruik van de anticonceptiepil.

Hoe het werkt

Microgynon 30 is een hormonale anticonceptiemethode, die regelmatige menstruele cyclus van een vrouw overschrijft. Dit is vooral handig voor vrouwen met onregelmatige menstruatie of met zware of pijnlijke cycli ook. Het gebruik van hormonale anticonceptie pil voorkomt dat een ei uit steeds rijp, omdat de pillen maken het lichaam van mening dat je een periode al hebben gehad. Dit resulteert in een lichtere, kortere periode. U kunt ook periodes overslaan tijdens het gebruik van de pil door het nemen van de pil constant en niet vervangen door een week van placebo pillen. De pil wordt eenmaal daags per dag ingenomen, bij voorkeur rond dezelfde tijd.

Side Effects

Sommige bijwerkingen van Microgynon 30 zijn: misselijkheid, migraine of hoofdpijn, gevoelige borsten, gewicht schommelingen, het vasthouden van water, spotting, doorbraakbloedingen, braken, duizeligheid, depressie, verminderde seksuele libido, verhoogde bloeddruk, galstenen, leverfunctie problemen en een verhoogd risico van bloedstolsels. Hoewel deze bijwerkingen zijn zeldzaam, kunnen sommige vrouwen worden beïnvloed door een aantal van hen tijdens het begin van het gebruik van Microgynon 30. Als deze bijwerkingen blijven, raadpleeg dan uw arts of apotheker voor verdere instructies over het al dan niet om te stoppen met het nemen van deze pil .

Voorzorgsmaatregelen

Doorbraak bloeden is niet ongewoon voor vrouwen beginnen om deze pil gebruiken. Overgeslagen menstruaties, spotten en andere onregelmatige menstruatie optreden tijdens het lichaam van de eerste kennismaking met de pil. Verhoogd risico op bloedstolsels optreden bij het gebruik van hormonale anticonceptie pillen. Stop met het innemen Microgynon 30 en raadpleeg een arts als u een van de volgende symptomen: gezwollen been, pijnlijke ademhaling, duizeligheid, pijn op de borst, consistente migraine, spraakstoornissen, gevoelloosheid aan één deel van het lichaam, epileptische aanvallen, verhoogde bloeddruk of vergeling van de huid.

Waarschuwing

Vrouwen ouder dan 35, rokers, of vrouwen met diabetes, hart-en vaatziekten in de familie of hoge bloeddruk moeten het gebruik van Microgynon 30, omdat ze op een hoger risico op complicaties. Andere omstandigheden die de gezondheid van het gebruik van deze pil af te schrikken zijn: ernstige depressie, galstenen, nierproblemen, familiegeschiedenis van borstkanker, de ziekte van Crohn en de geschiedenis van een leveraandoening.

Gebruik nooit een pil als je vermoedt dat je zwanger te zijn, borstvoeding geven, lupus, angina, hartklep en vaatziekten of een hoog cholesterol.