Bijwerkingen van de Cancer Drug Doxil

Bijwerkingen van de Cancer Drug Doxil

Doxcil is een herformulering van de versie van de chemotherapie medicijn doxorubicine. Gebruikt om patiënten met kanker te behandelen, is het gewoonlijk toegediend via intraveneuze infusie (IV) eenmaal per vier weken. Net als andere geneesmiddelen voor chemotherapie, patiënten die worden behandeld met Doxcil kunnen sommige bijwerkingen.

Hand-Voet Syndroom

Hand-Voet Syndroom (palmaire-planter erythrodysesthesie) treedt op wanneer de drug lekken van kleine haarvaten in de handen en voeten. Dit kan roodheid, gevoeligheid veroorzaken en zelfs peeling op het getroffen gebied. Zwelling, tintelingen en branden zijn ook gemeenschappelijke symptomen van de hand-voet-syndroom. Hoewel doorgaans gebeurt op de handen en voeten, kan het ook voorkomen in andere gebieden van het lichaam waar warmte en wrijving optreden.

Stomatitis

Stomatitis is een andere huid gerelateerde reactie. Het is gekenmerkt door zweren of ontstekingen in de mond. Andere symptomen van stomatitis omvatten een droge en gezwollen tong, pijn of een branderig gevoel in de mond, en moeite met slikken.

Haaruitval

Net als met andere geneesmiddelen voor chemotherapie, kan haarverlies (alopecia) optreden. Met Doxcil therapie, haaruitval is meestal mild en normaal groeit terug zodra de behandeling is voltooid.

Misselijkheid

Misselijkheid is het gevoel dat men kan overgeven zonder daadwerkelijk braken. Braken en diarree zijn ook bijwerkingen die kunnen optreden. Braken en diarree zijn doorgaans mild met deze behandeling en kan worden bediend met medicatie zoals Phenergan. Ook als braken en / of diarree blijven gedurende een langere periode van tijd het lichaam kan uitdrogen.

Koorts

Een koorts van 100,5 graden Fahrenheit of hoger is gebruikelijk bij deze behandeling met chemotherapie. Koorts zal normaal weg te gaan op hun eigen. Ze kunnen worden behandeld met over de toonbank medicatie zoals Tylenol of Ibuprofen. Als de koorts aanhoudt een arts moet worden geraadpleegd als het kan een teken zijn van een andere infectie kunnen zijn.

Neutropenie

Neutropenie is gewoon een laag aantal witte bloedcellen. De witte bloedcellen in het lichaam helpen om infecties te bestrijden. Mensen die kampen met neutropenie kan meer vatbaar voor bacteriële en virale infecties worden.