Bijwerkingen van de behandeling met Remicade

Remicade is de merknaam versie van de intraveneuze voorgeschreven medicatie infliximab. Ondanks de effectiviteit voor de behandeling van sommige vormen van artritis, ziekte van Crohn en ernstige vormen van psoriasis, Remicade een risico op bijwerkingen bij sommige patiƫnten.

Significantie

Ongeveer 20 procent van alle patiƫnten die Remicade intraveneus ontwikkelen tenminste een bijwerking volgens FDA klinische studies gepubliceerd door RxList.com.

Soorten

Mogelijke bijwerkingen van Remicade omvatten buikpijn of pijn op de borst, hoesten, duizeligheid, flauwvallen, koorts, blozen, hoofdpijn, netelroos, jeuk, spierpijn, verstopte neus, misselijkheid, een loopneus, kortademigheid, niezen, keelpijn, pijn op de borst, zwakte, vermoeidheid, braken en piepende ademhaling.

Risico's

Omdat Remicade onderdrukt je immuunsysteem, een behandeling met het medicijn verhoogt het risico op het ontwikkelen van gevaarlijke infecties, waaronder tuberculose, aspergillose, listeriose en pneumocystose. Gebruik van Remicade wordt ook geassocieerd met de vorming van lymfatische kanker, borst, huid, colorectale en longtumoren, waarschuwt RxList.com.

Drug Interactions

In combinatie met auto-immuun medicijn etanercept, Remicade vormt een verhoogd risico op infecties.

Overwegingen

Omdat Remicade foetale schade heeft veroorzaakt bij proefdieren, artsen meestal niet het medicijn voor zwangere vrouwen voor te schrijven. Als u een voorgeschiedenis van bloed of beenmerg aandoeningen, coccidiodomycosis, diabetes, syndroom van Guillain-Barre syndroom, hepatitis, histoplasmosis, lever-en vaatziekten, multiple sclerose, epilepsie, kanker, chronische obstructieve longziekte, hart-en vaatziekten, congestief hartfalen, of tuberculose, het kan niet veilig zijn voor u om Remicade te nemen, waarschuwt de Mayo Clinic.