Bijwerkingen van Coleus Forskohlii

Coleus forskohlii is een overblijvend kruid dat groeit in subtropische gebieden van Azië. De wortel extract, forskoline, wordt gebruikt voor een verscheidenheid van gezondheidsproblemen. Bijwerkingen zijn weinig en ongewoon.

Toepassingen

Coleus forskohlii wordt steeds meer opgenomen in gewichtsverlies supplementen, zoals wordt beweerd om de stofwisseling te stimuleren en de ontwikkeling van vetweefsel voorkomen. Forskoline kan ook het vrijkomen van histamine te remmen, te verhogen schildklierfunctie en het bevorderen van de cardiovasculaire gezondheid.

Expert Insight

Baylor University onderzoekers vonden geen klinisch significante bijwerkingen van Coleus forskohlii suppletie in een studie gepubliceerd in een uitgave van het tijdschrift van de International Society of Sports Nutrition 2005.

Gemelde bijwerkingen

Lage bloeddruk (hypotensie) en versnelde hartslag (tachycardie) zijn gemeld door enkele Coleus forskohlii gebruikers, volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Contra

Sommige mensen kunnen allergische huidreacties op Coleus forskohlii hebben. Mensen met een maagzweer moet dit kruid niet te nemen, omdat het maag-zuur niveaus kan verhogen.

Drug Interactions

Coleus forskohlii kan interageren met drugs gebruikt bij de behandeling van bepaalde gezondheidsvoorschriften. Deze omvatten geneesmiddelen voor allergieën, verkoudheid, astma, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk.