Bijwerkingen van clindamycinefosfaat

Clindamycinefosfaat is een recept actueel anti-bacteriële behandeling. Clindamycinefosfaat is beschikbaar in generieke vorm en in merken zoals Cleocin T om acne en Cleocin vaginale crème behandelen van bacteriële vaginose behandelen. Clindamycine elimineert infecties door het stoppen van de groei van bacteriën. De meeste bijwerkingen veroorzaakt door het lichaam absorberen van een kleine hoeveelheid van het geneesmiddel. Zorg ervoor dat u een van de crème te krijgen in de huid beschadigen of snijwonden, of in de mond, neus of ogen.

Toepassing Site

De meest voorkomende bijwerkingen van clindamycinefosfaat optreden op de plaats van aanbrengen. Het kan droge huid, jeuk en branderig gevoel veroorzaken. Patiënten die het geneesmiddel voor acne kan rood of loslating van de huid ervaren.

Milde bijwerkingen

Sommige milde bijwerkingen veroorzaakt door absorptie van clindamycine fosfaat in de bloedstroom kan optreden. Deze omvatten diarree, maagklachten, misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn.

Colitis

Zelden, clindamycine veroorzaakt pseudomembraneuze colitis, een ernstige intestinale aandoening die medische aandacht nodig heeft. Deze aandoening kan ontstaan ​​tijdens het nemen van de medicatie of zelfs maanden na het staken van het gebruik. Symptomen zijn onder meer aanhoudende of ernstige diarree, bloed of slijm in de ontlasting en buikkrampen. Patiënten mogen geen anti-diarree producten of de symptomen zijn mogelijk als gevolg van clindamycine gebruiken, omdat die producten de toestand nog erger kan maken.

Schimmelinfecties

Het gebruik van antibiotica zoals clindamycinefosfaat kan ook leiden tot trichomonas, een vaginale gist (schimmel) infectie. Symptomen zijn onder meer vaginale jeuk en een dikke witte afscheiding. Hoewel ongebruikelijk, kan clindamycinefosfaat resulteren in spruw, die presenteert als witte vlekken op de tong en binnenkant wangen. Als u aan deze voorwaarden te ontwikkelen, kan het nodig zijn om een ​​recept anti-schimmel medicatie.

Ernstige bijwerkingen

Meer ernstige maar zeldzame bijwerkingen geassocieerd met de vaginale medicatie omvatten lagere rugpijn, pijn tijdens het urineren, menstruatieproblemen en ongewone vaginale bloeden. Ook zelden, patiënten die clindamycinefosfaat voor ofwel acne of een vaginale infectie kan een ernstige allergische reactie ervaren. Tekenen hiervan zijn uitslag of netelroos, jeuk, zwelling, ademhalingsproblemen en ernstige duizeligheid.