Bijwerkingen van Cleocin Pediatric

Cleocin Pediatric of clindamycine is een vloeibaar medicijn geformuleerd en goedgekeurd voor gebruik bij kinderen onder de leeftijd van 18 jaar Ondanks de effectiviteit bij de behandeling van infecties veroorzaakt door bacteriën, Cleocin Pediatric vormt een risico op bijwerkingen bij sommige patiënten.

Soorten Bijwerkingen

Vaak voorkomende bijwerkingen van Cleocin Pediatric zijn diarree, misselijkheid, braken en maagpijn.

Time Frame

De vaak voorkomende bijwerkingen van Cleocin Pediatric ontwikkelen meestal met de eerste paar doses van de medicatie en geleidelijk afnemen als uw lichaam gewend raakt aan de medicatie.

Drug Interactions

In combinatie met neuromusculaire blokkerende middelen zoals Jexin en Nuromax, Cleocin Pediatric heeft kunnen veroorzaken spierstijfheid, waardoor beweging moeilijk. Gebruik Cleocin Pediatric met een ander antibioticum medicijn genaamd erytromycine heeft het potentieel om bijwerkingen van beide middelen verhogen.

Risico's

Sommige patiënten die het middel innemen Cleocin Pediatric het ontwikkelen van een ernstige ontsteking van de dikke darm die bekend staat als colitis, waardoor overmatige hoeveelheden diarree en die een risico voor uitdroging. Samen met het doden van schadelijke bacteriën, kan Cleocin Pediatric ook schadelijk voor sommige bacteriën die van nature leeft in het lichaam, waardoor een overmatige groei van de schimmel die leidt tot spruw en andere vormen van gist infecties.

Overwegingen

Kinderen met een historie van nier of lever, colitis, enteritis of andere darmziekten dienen geen Cleocin Pediatric vanwege de mogelijke bijwerkingen,