Bijwerkingen van Celexa anti-depressivum

Bijwerkingen van Celexa anti-depressivum

Celexa is de merknaam voor citalopram, een antidepressivum dat op grote schaal wordt gebruikt om psychische aandoeningen bij volwassen, met inbegrip van depressie, angst en een aantal eetstoornissen te behandelen. Celexa valt in de categorie van SSRI's of selectieve serotonine heropname remmers. Celexa helpt de balans van de neurotransmitters te herstellen in de hersenen stemming te verbeteren. Het kan tot enkele weken tot Celexa zijn maximale potentieel bereikt, en hoewel de medicatie heeft weinig bijwerkingen, kan een aantal bijwerkingen optreden.

Significantie

Celexa wordt niet aanbevolen voor personen onder de 18 jaar (tenzij genomen onder toezicht van een arts) vanwege het mogelijke risico van depressie en gedachten aan zelfbeschadiging.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Vaak voorkomende bijwerkingen zijn braken, misselijkheid, droge mond, constipatie, diarree, verminderde eetlust, zwakte, hoofdpijn, slapeloosheid en pijn of stijfheid in de spieren en gewrichten.

Extra Side Effects

De meeste van de bovenstaande symptomen aanzienlijk verminderen of volledig beëindigen na wennen aan de medicatie; Maar als de symptomen van de bovengenoemde blijven bestaan ​​of verergeren, en als gebruikers dingen te ervaren zoals tremoren, veranderingen in libido en gewicht, of atypische of drastische veranderingen in gedachten en stemming, moeten ze onmiddellijk contact met hun arts

Ernstige bijwerkingen

Hoewel onwaarschijnlijk, ernstige bijwerkingen zoals verhoogde hartslag, convulsies, verminderd gezichtsvermogen, veranderingen in menstruatiecyclus, braken, atypische verwardheid en overmatig bloeden of blauwe plekken kunnen ontstaan.

Bijwerkingen

Indicaties van een allergische reactie op Celexa behoren huidirritaties (uitbraken van een huiduitslag, jeuk, zwelling en verkleuring), acute duizeligheid en moeite met ademhalen.

Psychische bijwerkingen

Ernstige psychiatrische bijwerkingen omvatten een toename van symptomen van depressie, stemmingswisselingen, angst, paniekaanvallen, agitatie, nervositeit, geheugenverlies, hallucinaties, impulsiviteit, slapeloosheid, rusteloosheid, spraak verstoring en gedachten aan zelfmoord.

Waarschuwing

Voorafgaand aan het starten van Celexa, is het belangrijk om uw arts over een reeds bestaande medische aandoeningen te melden, hebben alle andere medicijnen die u gebruikt of onlangs heeft gebruikt, en eventuele allergieën die je hebt.