Bijwerkingen van botkanker Radiation Therapy

Minder dan 2.500 individu zijn een diagnose van primaire botkanker jaarlijks in de Verenigde Staten, volgens de Mayo Clinic; echter botkanker die uitgezaaid door kanker elders in het lichaam (secundaire botkanker) zich vaker voorkomt. Maar of de botkanker primair of secundair, radiotherapie typisch het tweede behandelingskeuze voor dit type kanker, met chirurgie als eerste. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat bestraling van botkanker is meestal niet zo effectief, omdat het geen kankercellen doden van dit type zeer goed.

Radiation Therapy Opties

Radiotherapie, ook bekend als radiotherapie of X-Ray-therapie, is een behandelmethode voor botkanker. En volgens de American Cancer Society (zie link in onderstaande Resources), is er meer dan een bestralingstherapie opties beschikbaar voor botkanker: uitwendige bestraling (bestraling), intensiteit-gemoduleerde radiotherapie (IMRT) en proton-bestraling (PBT).

Bijwerkingen van uitwendige bestraling (bestraling)

In dit type behandeling optie, wordt de straling gericht op het specifieke type kanker van buiten het lichaam. Daarom is een neveneffect van deze behandeling is dat het vernietigt gezonde huid, cellen, weefsels en andere structuren (zoals zenuwen) dat tussen de uitwendige en het kankertype in het lichaam liggen.

Aldus, afhankelijk van de kanker locatie bestaat (zoals de schedel en de wervelkolom), de mogelijke bijwerkingen risico voor schade aan nabijgelegen zenuwen en andere lichaamsstructuren kan hoog met deze optie behandeling. Verlies van zenuw-functie (die een verscheidenheid van lichaamsfuncties kan beïnvloeden) is ook een mogelijke bijwerking.

Bijwerkingen van intensiteit-gemoduleerde radiotherapie (IMRT)

Hoewel vergelijkbaar met bestraling, intensiteit-gemoduleerde therapie heeft minder bijwerkingen. Er is nog steeds de mogelijkheid van de bijwerkingen van de huid, cellen, weefsel en andere lichaamsstructuur beschadiging of vernieling, maar het neveneffect risico verminderd met IMRT. De reden is het gevolg van de IMRT machines geautomatiseerd vermogen een bundel emitteren in de vorm van de tumor wordt gericht (in plaats van een grote ronde bundel onnodige gebieden en omvat).

Bovendien kan de machine varieert de sterkte van de bundel wordt gebruikt en het fysiek bewegen van de bundel arm andere hoeken, raken de kanker vanuit verschillende richtingen, waarbij de bijwerkingen van te veel schade beperkt tot een bepaald gebied van het lichaam, terwijl Ook het doden van de kanker in alle richtingen.

Bijwerkingen van Proton-Beam Radiation (PBT)

Zoals met de andere twee radiotherapie, proton-bestraling ook de bijwerking beschadigen of vernielen gezonde cellen, weefsels en zenuwen; echter, van de drie typen straling, deze stelt de minst bijwerking risico in dat verband. Bovendien terwijl bestraling zal door het type kanker, verder op in het lichaam (beschadigen enigszins), proton-bestraling niet. Deze tegen de tumor, niet verder gaan in het lichaam.

Significantie

Proton-bestraling wordt momenteel alleen aangeboden op bepaalde medische centra, volgens de American Cancer Society, vanwege de gespecialiseerde machines nodig zijn om dit soort straling voeren.