Bijwerkingen van Borst Radiation Therapy

Radiotherapie of bestraling, wordt vaak gebruikt om een ​​verscheidenheid van kankers. Wanneer een patiënt borstkanker heeft, kan deze vorm van behandeling het besmette gebied te verwijderen of te vernietigen kankercellen richten. Echter, zoals elke vorm van medische behandeling, bestraling heeft bijwerkingen die kunnen variëren van de ene patiënt naar de volgende.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is de meest voorkomende bijwerking van de borst bestraling. Verder gaan dan moe, vermoeidheid is wanneer een persoon voelt zich afgetapt zonder duidelijke redenen, zoals sporten of boodschappen doen zou kunnen verklaren. Vermoeidheid kan resulteren in het verliezen van interesse in dingen patiënten graag doen voor hun behandeling, een algemeen gebrek aan energie, een onverschillige houding ten opzichte van persoonlijke verschijning, en een verlangen om meer te slapen.

Pijn op de borst

Tijdens of direct na de borst straling behandelingen kunnen patiënten pijnscheuten in de borst voelen. De reden hiervoor is vrij eenvoudig. Terwijl de straling behandeling is het vernietigen van kankercellen, het is ook irritant zenuwuiteinden en waardoor ze opzwellen. Pijnstillers kan worden gegeven aan deze effecten te verzachten, maar de keuze is aan de arts.

Hartproblemen

Hartaandoeningen zijn een andere mogelijke bijwerking van de borst bestralingstherapie. Een patiënt misschien het gevoel dat het ritme van zijn hart wordt steeds onregelmatig (ofwel te traag of te snel), of hij zou kunnen ondervinden van een hartaanval. Artsen kijken naar deze mogelijkheid en kan medicijnen voorschrijven om het risico zoveel mogelijk te beperken of te voorkomen dat herhaling als hartproblemen lijken.

Breathing Issues

Andere mogelijke bijwerkingen van borstkanker radiotherapie zijn longproblemen. Patiënten die deze behandelingen misschien het gevoel kortademig, of vinden dat ze een aanhoudende droge hoest zonder aanwijsbare reden. De arts moet worden geïnformeerd als een van deze situaties zich voordoet, als het kan een teken zijn van meer ernstige problemen (zoals bloedstolsels bewegen in de longen) zou kunnen zijn, maar vaker is het gewoon een ongemakkelijk neveneffect dat kan worden behandeld.

Verwachtingen

Niet alle patiënten die borstkanker radiotherapie ervaring ondergaan deze of andere bijwerkingen. Gezondheid van ieder mens is anders, dus sommige mensen kunnen genieten van alle, sommige of geen van deze. Echter, als patiënten voelen een van deze bijwerkingen, of anderen die niet zijn opgenomen, zij moeten hun arts te informeren.