Bijwerkingen van bietensap

Bijwerkingen van bietensap

Bietensap is een uitstekende bron van calcium, foliumzuur, kalium, mangaan, ijzer, vitamine C, vezels en antioxidanten. Andere studies hebben bietensap verbonden met een verlaging van de bloeddruk en het voorkomen van maag- en darmkanker. Klinische studies gerapporteerd in Hypertension tijdschrift ondersteuning drinken van minstens twee kopjes bietensap per dag, maar het sap kan bijwerkingen hebben.

Red Urine

Bij sommige mensen kan bietensap rode urine veroorzaken. Dit staat bekend als beeturia. Het gebeurt niet in alle mensen zoals sommige digest bieten beter dan anderen. Onderzoekers zijn nog bezig om erachter te komen waarom dit gebeurt met mensen, maar het kan mogelijk zijn dat net als met zuivelproducten en lactose, sommige mensen hebben de enzymen om het sap te verwerken en anderen hen missen. Die ontbreekt hen hebben meer kans om beeturia ervaren.

Tijdelijke Vocal Verlamming

Bij sommige mensen kan bietensap tijdelijk stembanden verlammen door ze vast te zetten. Dit is geen ongewone reactie en kan in wezen een vorm van allergie. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar de precieze oorzaken. Als je merkt dat je moeite hebt het praten na het drinken van bietensap, maak je geen zorgen, het zal overgaan. Mengen bietensap met andere sappen kan helpen om dit effect te verminderen.

Duizeligheid

Het drinken van grotere hoeveelheden bietensap kan duizeligheid in de drinker te creƫren. De oorzaken hiervan zijn niet geheel bekend, maar klinische studies hebben bevestigd dat twee kopjes of meer per dag van bietensap kan de bloeddruk verlagen; de daaruit voortvloeiende daling verantwoordelijk kunnen zijn voor sommige mensen duizeligheid zijn.

Net als met de stemband verlamming, zal dit effect passeren.

Allergieƫn

Net als met alle voedingsmiddelen, sommige mensen zijn allergisch voor bieten en bietensap. Dit kan huiduitslag, zwelling, zelfs anafylactische shock. De onderzoekers van Montfort University ontdekte dat een gen in suikerbieten wordt gerelateerd aan de allergeen latex. Mensen die allergisch zijn voor latex kan een soortgelijke reactie op suikerbieten hebben.