Bijwerkingen van Amias

Amias is een recept medicatie gebruikt om een ​​aantal cardiovasculaire aandoeningen te behandelen. Zoals elke medicatie, bijwerkingen kunnen optreden bij patiënten die Amias nemen. Deze zijn gewoonlijk gering en veroorzaken geen meeste mensen het gebruik van Amias stoppen.

Definitie

Amias is een recept medicatie die wordt gebruikt om hoge bloeddruk en hartfalen te behandelen. Het bevat de werkzame stof candesartan cilexetil. Amias wordt ingedeeld in een groep van geneesmiddelen die bekend staat als angiotensine-II-antagonisten.

Door te voorkomen dat de ontvangst van het natuurlijke hormoon angiotensine, Amias voorkomt dat bloedvaten vernauwen. Het werkt ook op de nieren, waardoor ze overtollig water en zout uitscheiden, waardoor het vloeistofvolume van het bloed verlagen en op hun beurt, verlagen van de bloeddruk.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Verschillende vaak voorkomende bijwerkingen kunnen optreden tijdens het gebruik van Amias. De meeste van deze bijwerkingen zijn gering en kan de tijd afnemen.

Hoofdpijn, duizeligheid (vooral bij het opstaan), lage bloeddruk (vooral bij hartfalen patiënten), verminderde functie van de nieren, een laag aantal witte bloedcellen, verlaagde natriumconcentratie in het bloed, verhoogd kaliumgehalte in het bloed, misselijkheid , infecties van de luchtwegen, spier, rug of gewrichtspijn, huiduitslag op de huid, abnormale leverfunctie en zwelling van de lippen, gezicht of tong.

Als een van deze bijwerkingen wordt extreem hinderlijk, in overleg met uw arts om de behandeling opties en manieren om een ​​aantal van de bijwerkingen te verlichten verkennen.

Ernstige bijwerkingen

Als je zou moeten ervaren ademhalingsmoeilijkheden of zwelling van het gezicht, tong of keel, hoofd naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp of bellen 911 Dit zijn symptomen van een ernstige allergische reactie op Amias en kan levensbedreigend zijn indien onbehandeld zijn.

Als uw huid of het wit van uw ogen worden geel tijdens het gebruik van Amias, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, want dit is een teken dat je lever negatief reageert en niet in staat is om het geneesmiddel te metaboliseren. Dit is een aandoening genaamd geelzucht. Het betekent dat je lever is overweldigd en kan fataal zijn indien onbehandeld.

Contra

Als u bepaalde bloeddruk medicijnen (ACE-remmers), diuretica, kaliumsupplementen of geneesmiddelen die de kaliumspiegel in het bloed (zoals bepaalde anticonceptiva of heparine) kan verhogen, in overleg met uw arts voordat u Amias om het risico op bijwerkingen of interacties tussen geneesmiddelen te verlagen .

Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven mogen geen gebruik maken Amias omwille van specifieke risico's die worden gesteld aan de baby.

Patiënten met lever-of nierfunctiestoornissen moet extreem voorzichtig te zijn tijdens het gebruik van Amias, en doen dat alleen onder een arts de directe zorg.

Aorta stenose (blokkade van de aorta), ischemische hartziekte (onvoldoende bloedstroom naar het hart) en cerebrovasculaire ziekte (verstopping van de bloedvaten in de hersenen) patiënten moeten ook zorgvuldig gevolgd tijdens het gebruik Amias zijn.

Waarschuwingen

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het besturen van een voertuig of een machine tijdens het gebruik van Amias, omdat duizeligheid en licht gevoel in het hoofd herhaaldelijk kan optreden tijdens het gebruik van bloeddrukverlagende medicijnen.

Bloedonderzoek om de hoeveelheid creatinine en kalium te bepalen in het bloed moet met tussenpozen worden uitgevoerd tijdens het gebruik van Amias om ervoor te zorgen dat uw lichaam het geneesmiddel op de juiste hantering.

Laat Amias Niet gebruiken bij kinderen of tieners, omdat de veiligheid bij patiënten jonger dan 18 jaar is niet vastgesteld.