Bijwerkingen van Adderall

Bijwerkingen van Adderall

Adderall is een recept medicatie in de eerste plaats genomen om de effecten van attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) en narcolepsie verminderen. Dit geneesmiddel is een gereguleerde stof en mag nooit worden genomen zonder toestemming van een arts.

Functie

Het medicijn bevat amfetamine en dextroamphetamine. Deze stoffen die het centrale zenuwstelsel en de hersenen het vermogen om impulsen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Adderall kunnen vaak voorkomende bijwerkingen zoals hoofdpijn veroorzaken; maagdarmstoornissen, zoals diarree en constipatie; slapeloosheid; droge mond; verlies van zin in seks; en verminderde eetlust.

Ernstige complicaties

Adderall moet in een keer worden gestopt als u ernstige bijwerkingen, met inbegrip van snelle of onregelmatige hartslag, verhoogde bloeddruk, tremoren, ongewoon gedrag, licht gevoel in het hoofd of flauwvallen.

Interacties

Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt door personen met hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, een overactieve schildklier, glaucoom, aderverkalking, hevige angst of een geschiedenis van drugs-of alcoholverslaving. Adderall mag niet gebruikt worden door een persoon die een MAO-remmer heeft genomen binnen de voorafgaande 14 dagen, zoals levensbedreigende bijwerkingen kunnen optreden.

Waarschuwingen

Adderall is een Amerikaanse Food and Drug Administration Categorie C zwangerschap drug, wat betekent dat het kan leiden tot schade aan een ongeboren kind. Deze medicatie kan verslavend en verslavend zijn voor sommige individuen en moet worden gebruikt met zorg.