Bijwerking van radiotherapie voor Kanker van Hersenen

Radiotherapie is een gemeenschappelijke methode voor de behandeling van hersenkanker. Met radiotherapie, zijn bundels van straling gericht op de kop in de hoop van het krimpen van de tumor. De stralingsbundels kunnen de snel delende cellen DNA beschadigen. Omdat de meeste hersencellen niet delen, zijn ze relatief beschermd tegen de straling. Anderzijds kan radiotherapie veel bijwerkingen hebben, hoewel ze kunnen worden geminimaliseerd door alleen bestralen van de aangetaste gedeelten van de weg.

Vermoeidheid

Een bijwerking van het ontvangen van radiotherapie voor hersenkanker is vermoeidheid. Deze bijwerking zal ontwikkelen de behandeling vordert, en tegen het einde van een radiotherapiekuur behandeling (bijvoorbeeld enkele weken), zal de vermoeidheid opvallend. Het wordt aanbevolen een patiënt krijgt zoveel rust als mogelijk, maar om ook te oefenen om het lichaam gezond en in vorm te houden.

Haaruitval

Haaruitval is een andere bijwerking van die radiotherapie voor hersenkanker. Als de radiotherapie wordt alleen gegeven aan een deel van je hoofd, zal haar alleen maar verloren in die sectie. Anders moet haaruitval worden verwacht over alle van het hoofd. Zodra de radiotherapie is gestopt, zal de haren terug groeien, maar hoe langer de patiënt radiotherapie heeft gekregen, hoe langer het zal duren om terug te groeien.

Misselijkheid

Misselijkheid is een vaak voorkomende bijwerking van het ontvangen van radiotherapie voor hersenkanker. Soms zal de misselijkheid onmiddellijk na de behandeling slaan, maar meestal in de weken na de behandeling vordert. Voor sommige patiënten, de misselijkheid is ernstig genoeg om te braken.

Verergerende symptomen

Radiotherapie bij hersentumoren kan ook leiden tot een kortdurende verergering van de symptomen die leiden tot de hersenen van kanker diagnose. Dit komt doordat de bestraling zal het gedeelte rond de tumor te zwellen, die gewoonlijk de symptomen verergeren. Terwijl zorgwekkend, zal deze bijwerking verdwijnen na een paar weken en kan worden bediend met orale corticosteroïden, zoals cortison. De meeste oncologen kunnen ook advies en tips voor het omgaan met radiotherapie bijwerkingen.

Omgaan met bijwerkingen

De bijwerkingen van bestraling kunnen aanzienlijk ongemak. Er zijn meestal manieren om de bijwerkingen of het ongemak dat ze veroorzaken te verminderen - het krijgen van meer rust, het dragen van een pruik of hoed, het eten van een zorgvuldige dieet of het nemen van anti-misselijkheid medicatie, en het nemen van corticosteroïden - maar ze kunnen toch hinderlijk. Veel patiënten vinden dat naar groepen te ondersteunen voor mensen met kanker kan hen helpen als ze werken door middel van de behandeling en het omgaan met de bijwerkingen.