Bijnier Symptomen

Bijnieren produceren een aantal hormonen die het lichaam werk efficiënt helpen. Als de klieren niet goed werken, zullen bepaalde symptomen optreden die wijzen op een stoornis in het lichaam. Lees verder voor informatie over de bijnier aandoeningen, symptomen en behandelingen.

Betekenis

De bijnieren verschillende hormonen in het lichaam, en bevinden zich bij de top van elke nier. Er zijn twee bijnieren, één voor elke nier, waarbij elk slechts ongeveer 3 cm breed. Sommige van de door de bijnieren hormonen weloverwogen steroïden. Aldosteron is een hormoon dat natriumionen en water behoudt in het menselijk lichaam. Een ander hormoon cortisol, dat bloedsuikerspiegel verhoogt. Een derde groep zijn de geslachtshormonen - androgeen voor mannen en oestrogeen bij vrouwen. Deze hormonen worden geproduceerd door de adrenale cortex. Hormonen van het bijniermerg produceert twee hormonen in reactie op stressvolle situaties die zich voordoen in het dagelijks leven.

Bijnierinsufficiëntie

Bijnier vermoeidheid en uitputting te produceren een aantal symptomen. Het betekent dat de klieren niet goed werkt vanwege perioden van ziekte of stress op het lichaam. Sommige symptomen zijn overmatige vermoeidheid of uitputting, angst, verlangen naar zout en / of zoete voedingsmiddelen, moeite met concentreren, lage bloeddruk en de gevoeligheid voor verkoudheid. De hormonen die de bloedsuikerspiegel helpen bij het controleren van de energie te behouden in het lichaam en bestrijden van stress, ook wel de "vecht of vlucht" reactie. In bijnierinsufficiëntie, niet genoeg cortisol, het 'stresshormoon' wordt geproduceerd door de bijnieren. Er diverse tests die door medische professionals kunnen aan meet het niveau van dit hormoon.

Soorten

Er zijn verschillende ziekten die worden veroorzaakt door de bijnieren niet goed. Eén is de ziekte van Addison, veroorzaakt door onvoldoende cortisol geproduceerd. Mensen met deze ziekte voelen zich vaak zwak of moe na zitten of liggen voor langere tijd. Soms ontwikkelen ze donkere vlekken op hun huid. Zwarte sproeten kan ontwikkelen op het gezicht en schouders. Sommigen ontwikkelen spierpijn, gewicht te verliezen, hebben last van misselijkheid, diarree en braken. Het wordt door een arts behandeld worden met corticosteroïden en intraveneuze vloeistoffen.
Hyperaldosteronisme gebeurt wanneer de bijnieren produceren te veel adlosterone, wat leidt tot het vasthouden van vocht, hoge bloeddruk, en zwakte en tintelingen in armen en benen. Het wordt soms veroorzaakt door een tumor in de bijnieren. Symptomen omvatten ook altijd dorst en vaak plassen. De behandeling gaat vaak gepaard met de chirurgische verwijdering van een tumor of een voorgeschreven medicatie.

Kenmerken

De bijnieren in het bindweefsel bij de nieren en begraven in vet. Klieren hebben een innerlijke regio genaamd de bijniermerg, en een buitenste regio genaamd de bijnierschors die geheimen verschillende hormonen. De hormonen adrenaline en noradrenaline helpen verhogen van de snelheid en de kracht van de contracties van het hart, de bloedvaten vernauwen en verwijden pupillen oog, functies die belangrijk zijn in stressvolle situaties. Het helpt bloedtoevoer naar de spieren en de hersenen. De hormonen die door de bijnieren beperken het verlies van natrium in het bloed, en vaak beïnvloeden de speeksel- en zweetklieren, en de dikke darm. Deze hormonen hebben invloed op het immuunsysteem en de ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap (met name de ontwikkeling van de longen). De bijnieren werken met de hypothalamus en de hypofyse om dingen soepel te houden.

Behandelingen

Er zijn een aantal traditionele behandelingen voor bijnier symptomen, zoals voorgeschreven orale medicatie, chirurgie of bestralingen. Sommige aandoeningen vereisen een combinatie van meer dan één behandeling. Sommige artsen bieden alternatieve behandelingen voor bijnier aandoeningen zoals vermoeidheid en uitputting. Ze beschikken over een gezonde voeding en vitamine B-supplementen, het vermijden van stimulerende middelen zoals cafeïne, en het gebruik van kruiden zoals kamille en citroenmelisse thee.
Een arts met expertise in bijnieren Raadpleeg altijd voordat u verder gaat met eventuele behandelingen.