Bewezen behandeling voor depressie

Klinische depressie kan een aantal biochemische, milieu- of situationele oorzaken hebben. Geen enkele behandeling van depressie is universeel effectief. Antidepressieve medicatie, lichttherapie, psychotherapie en elektroconvulsietherapie zijn allemaal bewezen behandelingen voor depressie, maar sommige kunnen bepaalde individuen meer dan anderen profiteren.

Psychotherapie

De National Alliance on Mental Illness meldt psychotherapie is vaak een effectieve behandeling voor een milde depressie, maar ernstige klinische depressie meestal vereist de toevoeging van antidepressieve medicatie.

Geneesmiddel

De Amerikaanse Food and Drug Administration vindt maar liefst 70 procent van de depressie-patiënten profiteren van antidepressieve medicatie.

Elektroconvulsietherapie

De Amerikaanse National Library of Medicine meldt dat elektroconvulsietherapie (ECT), een behandeling met behulp van elektrische schokken te hersenchemie veranderen, is effectiever dan antidepressivum medicijn voor de behandeling van depressie in klinisch onderzoek gevonden.

Lichttherapie

Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services beweert dat licht therapie, een behandeling waarbij de dagelijkse blootstelling aan intens kunstlicht, is een effectieve behandeling voor depressie en seizoensgebonden affectieve stoornis.

Individualisering

Volgens de Mayo Clinic, geen enkele behandeling fits all depressieve personen zodat zorgverleners werken als een team om de behandeling plannen om de behoeften van elke patiënt past creëren.