Bewezen behandeling voor artritis in de wervelkolom

Niets kan voelen zich meer dan slopende rugpijn. Maar hoe kun je er zeker van zijn als je pijn is te wijten aan stress of iets meer serieus, zoals spinale artritis? Dr John Regan, een orthopedisch chirurg in Beverly Hills, Californië, zegt dat in tegenstelling tot de pijn die komt en gaat, de tekenen van artritis zijn onder andere chronische ontsteking, stijfheid en pijn in de gewrichten. U kunt ook afstomping of gevoeligheid in de nek en schouders en een krakend gevoel in de rug. Tests die worden gebruikt om spinale artritis diagnosticeren omvatten MRI, CAT en bot-scans, röntgenfoto's en bloedonderzoek.

Medicijnen

Over-the-counter, niet-steroïdale, anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's), zoals Advil, Motrin en Aleve, verlichten pijn en ontsteking te verminderen. Een filiaal van de Harvard Medical School, Brigham en Woman's Hospital, meldt dat NSAID's zijn enkele van de meest effectieve medicijnen gebruikt voor de behandeling van artritis en hebben ook de minste bijwerkingen. Ze zijn minder kans op slaperigheid veroorzaken of leiden tot verslaving zoals sterker, pijnstillers voorschrijven. Prednison en methylprednisolon (merknaam Medrol) zijn in een klasse van geneesmiddelen die corticosteroïden worden genoemd. Ze worden gebruikt om ontsteking en pijn te verminderen. Bij patiënten met immuunziekten, zoals reumatoïde artritis in de wervelkolom, corticosteroïden zijn vooral gunstig.

Fysiotherapie

Dr Vert Mooney, een gepensioneerde orthopedisch spinale chirurg en voorzitter van Measurement Gedreven Rehabilitation Systems, geeft aan dat fysiotherapie is de meest vertrouwde niet-medicamenteuze therapie die effectief behandelt spinale artritis voorwaarden. Fysiotherapeuten hebben een licentie beoefenaars die u kunnen helpen de pijn te elimineren door het voorschrijven van oefeningen om de spieren rondom de wervelkolom en aangetaste wervels te versterken. Zij kunnen u ook leren om stukken die spierspanning zal verlichten, spasmen te verminderen en te ontspannen verstijfde gewrichten doen. Een fysiotherapeut kan vooral nuttig zijn voor patiënten met spinale artritis, omdat er specifieke punten in je rug wil je voorkomen dat onder druk te zetten.

Houding

Zodra je pijn en ontsteking te behandelen met medicijnen, en nemen stretching en beweging in je dagelijkse routine, de volgende stap in het minimaliseren van rugpijn geassocieerd met artritis is bewust van je houding te zijn. Mensen met een 40-uur per week kantoorbaan hebben de neiging om onderuit in hun stoel voor het betere deel van de dag die is meer kans op artritis symptomen verergeren. De juiste manier om te zitten op uw bureau is om je schouders en heupen in lijn te houden. Uw voeten moeten plat worden bewaard op de vloer, met behulp van een voetensteun indien nodig. Houd je schouders ontspannen zal voorkomen dat u het plaatsen van de volle gewicht van je bovenlichaam op je rug. Experts kunnen niet genoeg benadrukken het belang van het nemen van minstens een pauze van vijf minuten elk uur om je rug en de benen te strekken, houden het bloed circuleren en kramp te voorkomen.