Beter begrip van Hoorzitting

Beter begrip van Hoorzitting

Het oor is een complex lichaamsdeel waarmee mensen om energiegolven identificeren als zinvol geluiden. Het bestaat uit drie primaire onderdelen: de buitenste, binnenste en middenoor. Bescherming van alle delen van het oor is belangrijk, omdat het voorkomt gehoorverlies.

De oorschelp

De oorschelp is het deel dat buiten iemands hoofd te zien. De ovale, vlezige apparaten verzamelt geluiden die vervolgens kan reizen naar de andere delen van het oor, gelegen in het hoofd.

Het middenoor

Tussen het buitenste en het middenoor de gehoorgang en het trommelvlies. De gehoorgang maakt geluid om naar het trommelvlies, dat trilt op verschillende frequenties, afhankelijk van het type geluid. Zodra de instructie de trommel bereikt, drie kleine botten in het middenoor, bekend als de gehoorbeentjes, helpen dragen aan het binnenoor.

Het binnenoor

Binnen in het binnenoor zijn waar het slakkenhuis en de gehoorzenuw zich bevinden. Zodra geluid naar de cochlea, het trilt heen en weer, waardoor een signaal naar de gehoorzenuw, die de trillingen interpreteert als geluid.