Betekenis van Introspective

Wanneer u een kijkje in je eigen mentale toestand en bewustzijn te nemen en te overwegen, je bent wezen introspectief. Introspectie is hoe mensen over zichzelf te leren door het onderzoeken van hun eigen gedrag en meningen. Als een concept, introspectie ontpopt als een onderdeel van de hedendaagse filosofie als een manier om uit te leggen hoe de persoonlijke identiteit en innerlijke gedachten worden gevormd.

Introspectieve Process

Hoewel de werkwijze voor het vormen van mensen volgen introspectieve gedachten is niet noodzakelijk, moet een fundamentele dingen plaats om iets introspectieve beschouwd. Onder hen is een first-person perspectief, waar mensen beschouwen gedachten over hun eigen geest, en de twee voorwaarden van directheid en detectie. De voormalige toont aan dat introspectie genereert gedachten die relatief directe of onmiddellijke zijn. De laatste wordt gebruikt om de vereiste van enige vorm van reeds bestaande mentale toestand beschrijven.

Zelfontplooiing

Terwijl in psychologische kringen, het idee van zelfontplooiing wordt gebruikt om prestaties te beschrijven, in de introspectieve filosofische zin, het draagt ​​een andere betekenis. Zelfvervulling in dit verband beschrijft het idee dat omdat een persoon kan besluiten een bepaalde gedachte betekent niet dat de gedachte slechts een object, en dat deze ook kan dragen emotionele betekenis en betekenis.

Introspectieve psychologie

De studie van introspectie op het gebied de psychologie niet naar voren totdat het midden van de 19e eeuw, toen het werd bestudeerd met behulp van de wetenschappelijke methode. Psychologie op dit gebied richt zich vooral op zintuiglijke bewustzijn en hoe uiteenlopende vormen van zintuiglijke stimulatie invloed van de hersenen en de daaruit voortvloeiende gedachten en gedragspatronen. Vroege studies op dit gebied wilde bewijzen dat introspectie was niet iets dat kan worden vermeden en dat het kwam in het spel wanneer stimuli van enige vorm aanwezig waren.

Identiteitsvorming

Introspectie speelt een grote rol in de manier waarop mensen hun eigen identiteit en een gevoel van persoonlijke zelf. Het is onmogelijk om individuele persoonlijkheidskenmerken bedenken zonder rekening te houden hoe de eigenschappen beïnvloeden het zelf en anderen. Vervolg introspectie helpt mensen zelfkennis, die ze vervolgens toepassen op hun karakter en gedrag op te bouwen. Self-aanduidingen kan helpen mensen zich bewust worden van gewoonten en patronen die leiden tot bepaalde gevolgen in hun leven door regelmatig zijn introspectief.