Beta Blocker Types

Bètablokkers, ook wel beta-adrenergische blokkers zijn voorgeschreven medicijnen die op het sympathische zenuwstelsel de hormonen epinefrine of adrenaline, norepinefrine en blokkeren binding beta receptoren op de zenuwen. Deze hormonen leiden tot de "strijd of vlucht" reactie. Deze reactie verhoogt lichaamsfuncties, zoals hartslag en bloeddruk, twee aandoeningen waarvoor artsen voorschrijven bètablokkers.

Beta-1 en beta-2 receptoren

Bètablokkers voorkomen hormonen binden met beta-1 receptoren en beta-2 receptoren behandeling van een aandoening, zoals congestief hartfalen, aritmie, angina, hypertensie, glaucoom, verhoogde oogdruk en migraine mogelijk, volgens Senior Health, eMedTV. De locaties van beta-1 receptoren het oog, hart en nieren. Beta-2 receptoren worden gevonden in de lever, baarmoeder, bloedvaten, longen, maagdarmkanaal en skeletspier.

Cardioselectieve bètablokkers

Cardioselectieve bètablokkers blokkeren bèta-1-receptoren en de omstandigheden waarin het hart en de bloedvaten te behandelen. Volgens eMedTV, één type cardioselectieve bètablokker door artsen voorgeschreven is metoprolol (Lopressor, Toprol-XL), gebruikt voor congestief hartfalen, angina pectoris en hoge bloeddruk te behandelen. Dit soort bètablokker verbetert ook de overleving na een hartaanval. Andere soorten cardioselectieve bètablokkers behoren acebutolol (Sectral), atenolol (Tenormin) en nebivolol (Bystolic). Volgens de Mayo Clinic, hoeft artsen niet bètablokkers voorschrijven om hoge bloeddruk te behandelen, tenzij andere medicijnen zijn niet effectief.

Niet-selectieve bètablokkers

Niet-selectieve beta-blokkers blokkeren de werking van beta-1 en beta-2-receptoren en omvatten geneesmiddelen, zoals timolol (Betimol, Blocadren, Istalol, Timoptic) en propranolol (Inderal, Inderal LA, Innopran XL). Timolol vermindert hoge bloeddruk, voorkomt migraine en vermindert het risico op hartaanvallen. In oogdruppels vorm, deze medicatie behandelt hoge oogdruk en glaucoom, volgens eMedTV. Door het verminderen van de belasting van het hart, propranolol (Inderal, Inderal LA, Innopran XL) bijdraagt ​​tot het verminderen van de complicaties en schade die verband houden met de lange termijn hypertensie.

Intrinsieke Sympathomimetic Activiteit (ISA)

Sommige bètablokkers, zoals pindolol (Visken), ISA, welke een laag niveau effect van epinefrine en norepinefrine produceert volgens Cardiovascular Pharmacology Concepts. Met deze lichte afname van het effect van bèta-blokkers, bloeddruk en hartslag verhogen. De stijging profiteert patiënten die last hebben van bradycardie - een trage hartslag van minder dan 60 slagen per minuut als gevolg van langdurig gebruik van bètablokkers.

Beta-blokkers en alfa-blokkers

Bètablokkers, zoals carvedilol (Coreg, Coreg CR) en labetalol (Trandate) zijn zowel bèta-adrenerge en alfa-blokkers. Bij alfa-adrenoceptoren die contractie van vasculaire spierweefsel blokkeren, deze medicatie werkt als een vasodilator, ontspannen de spieren van bloedvaten lagere bloeddruk en congestief hartfalen te behandelen volgens Cardiovascular Pharmacology Concepts.