Beta Blocker Informatie

Beta Blocker Informatie

Beta-blokkers zijn medicijnen die trage hartslag en verminderen de kracht van het hart contracties. "Medical News Today" meldt dat bètablokkers vooral helpen verlagen van de werklast van een verzwakt hart in degenen die lijden aan aandoeningen die het hart belasten, zoals hoge bloeddruk en hartfalen.

Werkingsmechanisme

Hormonen zoals noradrenaline en epinefrine (adrenaline) te handelen door aan specifieke locaties genaamd beta-receptoren op zenuwcellen. Bètablokkers belemmeren de werking van deze hormonen door het blokkeren van deze bindende actie. Beta receptoren komen in vele soorten weefsels, waaronder die van het hart, spieren en bloedvaten, volgens MedicineNet.com.

Toepassingen

De Cleveland Clinic stelt dat artsen voorschrijven bètablokkers aan patiënten die lijden aan aandoeningen zoals hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, migraine en glaucoom. Bètablokkers trage hartslag en de druk te verlichten op de bloedvaten.

Side Effects

De Mayo Clinic dat het gebruik van bètablokkers kan tot bijwerkingen zoals vermoeidheid en duizeligheid. Bètablokkers niet vaak slapeloosheid, verlies van libido en depressie veroorzaken.

Overwegingen

Astma-patiënten moeten niet bètablokkers nemen, omdat, volgens de Mayo Clinic, kunnen zij ernstige astma-aanvallen veroorzaken. U kan een hartaanval lijden als u plotseling stopt met bètablokkers. "Medical News Today" suggereert u uw arts en apotheker op de hoogte van eventuele andere medicijnen die u momenteel neemt als gevolg van schadelijke interacties tussen geneesmiddelen.