Beta Blocker Behandelingen

Bètablokkers zijn een klasse van geneesmiddelen vaak gebruikt om hart-gerelateerde problemen en verschillende andere aandoeningen te behandelen. Ze vertragen de hartslag en verwijden de bloedvaten (waardoor de bloeddruk daalt). Ze werken door het voorkomen van de hormonen epinefrine (ook wel adrenaline) en norepinefrine uit die verbonden zijn aan een zenuw's beta-receptoren. Soms heten ze bèta-adrenerge blokkers. Veel bètablokkers op de markt zijn. Waarvan één met uw arts voorschrijft, hangt af van de aandoening waarvoor u wordt behandeld voor.

Voorwaarden

Bètablokkers een grote te behandelen. Waaronder hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en pijn op de borst en niet cardiale ziekten zoals migraine, hyperthyroïdie, glaucoom, tremoren en sociale angst. Onderzoekers hebben ontdekt dat ze een gunstig effect hebben op de overleving van patiënten wanneer gegeven na een hartaanval. Ze zijn niet typisch een eerstelijns behandeling voor hoge bloeddruk. Artsen liever andere bloeddruk medicijnen, zoals diuretica proberen eerste. Als die niet werken, kunnen bètablokkers dan worden voorgeschreven. Soms bètablokkers worden voorgeschreven die niet effectief werken wel. Uw arts kan bètablokkers voorschrijven in combinatie met andere drugs, zoals calciumantagonisten en ACE (angiotensine-converting enzyme) remmers.

Soorten

Bij het kiezen van een bètablokker, uw arts heeft tal van mogelijkheden. Verschillende bètablokkers verschillen in hun effecten. Bijvoorbeeld, niet-selectieve bètablokkers zoals propranolol, dat wordt verkocht onder de handelsnaam Inderal, hebben voor meerdere systemen - luchtwegen en het hart en de bloedvaten. De effecten van selectieve bètablokkers zoals metoprolol, verkocht als Lopressor en Toprol XL, hebben de neiging zich te concentreren op het hart, terwijl de lucht passages onaangetast. Bijkomende voorbeelden van bètablokkers behoren acebutolol, carvedilol en nebivolol. In de meeste gevallen worden bètablokkers een- of tweemaal daags.

Side Effects

Zoals alle geneesmiddelen, bètablokkers dragen een risico op bijwerkingen, hoewel veel mensen niet ervaren. Onder hen zijn duizeligheid, vermoeidheid, diarree, braken, depressie, zwakheid en verwarring. Sommige patiënten vinden ook dat hun seksuele drang wordt verlaagd. Bètablokkers kan bijdragen aan astma-aanvallen en dus gewoonlijk niet gegeven aan mensen met astma. Bij de behandeling met bètablokkers, moeten artsen en patiënten uiterst voorzichtig om interacties tussen geneesmiddelen te voorkomen. Vertel uw arts van eventuele medicijnen die u gebruikt, of ze nu op recept of over-the-counter. Als u het nemen van voedingssupplementen of kruiden-behandelingen, noem deze aan uw arts ook. Potentieel gevaarlijke resultaten kan optreden bij de verkeerde combinatie. Bijvoorbeeld, kan de interactie tussen pindolol of propranolol en chloorpromazine of thioridazine een daling van de bloeddruk en het ontstaan ​​van hartritmestoornissen veroorzaken.