Beschrijving van Rozenkwarts

Beschrijving van Rozenkwarts

Rozenkwarts is een mineraal in de kwarts familie. Kwarts is het meest voorkomende mineraal op aarde gevonden; het maakt ongeveer 12 procent van de aardkorst en op vele plaatsen in de wereld. Rose kwarts benoemd zijn doorzichtige roze kleur en het is zeer wenselijk voor decoratieve gravure. Tegenwoordig zijn de meeste rozenkwarts wordt gewonnen in Brazilië, maar andere afzettingen zijn gevonden in India, Duitsland en in de Verenigde Staten, in Zuid-Dakota.

Eigenschappen

Rose kwarts is een silicaat en bestaat uit enerzijds silica en twee delen zuurstof. Zijn unieke kleur is te wijten aan metalen in het kristal, maar de vraag "die metalen" is nog steeds voor discussie tussen geologen, hoewel de meeste wetenschappers schrijven de roze kleur om hoeveelheden titanium traceren. Dit kristal heeft een conchoidal breuk en geen splijting, wat betekent dat het niet breekt in een bepaald patroon, maar in plaats daarvan onderbrekingen in gekromde oppervlakken net als een stuk glas.

Toepassingen

Kwarts heeft vele toepassingen en rozenkwarts vooral zo. Door zijn unieke kleur, rozenkwarts is uitstekend voor gebruik in de decoratieve kunsten. Houtsnijwerk, beelden en kristallen bollen worden vaak gemaakt van rozenkwarts. Ook kwarts is een harde mineraal, bezit een hardheid van 7 op de schaal van Mohs, een geologische schaal van hardheid van 1 tot 10 Dit maakt het een perfecte schurende minerale en, wanneer grond wordt vaak gebruikt voor stralen of schuren. Quartz wordt soms gevonden op een microschaal als zand; Dit zand heeft vele toepassingen. Vanwege de weerstand van het mineraal te dragen en hoge temperatuur, kwartszand zorgt voor goede gieterij zand. Het smeltpunt ligt hoger dan de meeste metalen, waardoor het een perfecte molding medium. Kwartszand wordt ook gebruikt als vulstof in rubber, verf en stopverf. De aardolie-industrie maakt gebruik van kwartszand tot breuken in de rock reservoirs maken.

Vormingsproces

Rozenkwarts is een vulkanisch mineraal, wat betekent dat het vormen van vloeibaar gesteente. Quartz vormen langzame afkoeling magma, dat vloeibaar gesteente onder het aardoppervlak. Als gesmolten magma stijgt in de aardkorst van een groot reservoir heet een plutoon, is vertakt in de vinger-achtige formaties genoemd pegmatieten. Omdat ze aan de rand van de pluton, de pegmatieten zijn vaak rijk aan silicium en zuurstof. Als magma dat rijk is aan silicium en zuurstof langzaam afkoelt, kristallisatie vormen afzettingen van kwarts. Kwarts is het meest vaak gevonden in massieve deposito's en niet mooi gevormde kristallen te laten groeien.

Mystieke Eigenschappen

Veel metafysische liefhebbers geloven dat rozenkwarts heeft specifieke helende eigenschappen en kan gebruikt worden als een spiritueel medicijn. Vanwege de roze kleur wordt vaak geassocieerd met vriendschap en liefde. Het wordt geassocieerd met de rechten van vergeving, mededogen en wordt gebruikt in Wicca spreuken om dergelijke attributen aan te trekken. Volgens de Helderzienden en Mediums Network, rozenkwarts kan helpen bij het verwijderen van onderdrukte woede, haat en jaloezie. Men zegt goed voor de milt en nieren en kan zelfs worden gebruikt om kans vruchtbaarheid.

Verzamelen Regulations

Een grote storting van rozenkwarts werd gevonden in South Dakota in de late jaren 1880. In februari 1966 rozenkwarts werd genoemd officiële staatsgodsdienst minerale South Dakota's. U kunt uw eigen kristallen te verzamelen; echter, zijn regels vastgesteld om overmining voorkomen. Niet meer dan een vierkante meter van de grond mag worden verstoord door mensen te verzamelen voor hun eigen plezier en geen openbare verzamelen is toegestaan ​​op staats-of federale landen. Uiteraard is het tegen de wet om een ​​kristal te vinden op prive-eigendom van de landeigenaar te verwijderen zonder toestemming, maar u kunt naar huis nemen kleine stukjes te vinden op de zijkanten van de wegen met toestemming van de afdeling Zuid-Dakota of Transportation. Wetten zijn in plaats vanwege bezorgdheid dat overmining van het mineraal kan leiden tot haastte erosie van het land.