Beschrijving van likdoorns & Bunions

Likdoorns en eeltknobbels zowel vorm als gevolg van te veel druk op bepaalde gebieden van de voet, maar likdoorns bestaan ​​volledig uit de huid. Eeltknobbels bestaan ​​uit zowel de huid en het onderliggende bot, zodat de behandeling voor grote eeltknobbels vereist chirurgie.

Verschijning

Een maïs ziet eruit als een platte, verdikt en afgerond plek met een wasachtige centrum. Een bunion resultaten bij de basis van de grote teen vergroot tot een klomp.

Pijn

Zowel likdoorns en bunions veroorzaken meer pijn als zij groter worden, tot het punt waar ze interfereren met normaal lopen.

Oorzaken

De grootste oorzaak van likdoorns is slecht passende, strakke schoenen. Teen misvormingen en een abnormale gang kan ook leiden tot gebieden van de voet onder grotere druk en maïs ontwikkeling. Een bunion vormen na voortdurende verplaatsing en verkeerde uitlijning van de grote teen in de richting van de andere tenen. Terwijl schoenen eeltknobbels, slechte voet functie en gezamenlijke instabiliteit kan veroorzaken beïnvloeden waarschijnlijk bunion ontwikkeling meer.

Erfelijkheid

Eeltknobbels neiging om vaker te vormen op platvoeten en voeten die rollen in de richting van het centrum, dus er is een erfelijke factor voor eeltknobbels dat niet likdoorns beïnvloedt.

Behandeling

Een bunion verwijderen vereist een operatieve ingreep, maar je kunt padding, fysiotherapie en orthesen gebruiken om druk te verminderen en vertragen de ontwikkeling ervan. U kunt ook gebruik maken van padding en orthesen voor likdoorns, maar het is het beste om een ​​podoloog afknippen correct. U kunt actuele zure oplossing gebruiken om ze af te branden, maar volg de instructies nauwkeurig op schadelijke normale huid te voorkomen. Likdoorns zal terugkeren als de druk aan de voet blijft.