Beschrijving van een Drug & Alcohol Counselor

Een drug en alcohol counselor helpt drugsverslaafden en alcoholisten herstellen van hun verslaving. Om een ​​counselor te worden, moet je een master's degree hebben. Een licentie is ook in het algemeen vereist. Drugs en alcohol counselors vaak betrokken raakt bij het opleiden van hun gemeenschappen, en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van instellingen.

Baanplichten

Een drug en alcohol counselor geeft, scores en registreert de eerste screening tests voor drugsverslaafden en alcoholisten. Een counselor registreert client geschiedenis en creëert behandeling plannen. Haar belangrijkste taak is om te helpen begrijpen verslaafden waarom ze raakte verslaafd aan drugs en alcohol, hen helpen ontdekken wat triggers hun verslaving en leren ze nieuwe coping-vaardigheden om het te vervangen. Een counselor faciliteert groeps- en individuele therapie en follow-up groepen voor verslaafden. Ze bereidt voortgangsrapportages voor rechtbanken, advocaten en reclassering afdeling officieren.

Onderwijs

Je hebt minimaal een bachelor's degree te dienen als een drug en alcohol counselor. De meeste staten vereisen ook een licentie. Om te kwalificeren voor de licentiestatus test te nemen, moet je een master's degree (in de kunsten, wetenschap of maatschappelijk werk) te hebben.

Persoonskenmerken

Een drug en alcohol counselor moet een sterk verlangen om anderen te dienen. Je moet in staat zijn om het vertrouwen, respect en vertrouwen te verdienen. Een hulpverlener moet kunnen alleen of als onderdeel van een team werken. Hij moet emotioneel stabiel, omdat er gevaar bestaat tegenoverdracht bij het werk. Tegenoverdracht is wanneer een hulpverlener reageert emotioneel op wat een verslaafde doormaakt. Het is belangrijk voor u om empathisch zijn voor cliënten zonder dat persoonlijk betrokken zijn, in het belang van zowel uzelf en uw klant.

Maatschappelijke Betrokkenheid

Een drug en alcohol counselor biedt accurate en relevante informatie over drugs-en alcoholmisbruik aan leden van de gemeenschap, scholen, of een andere organisatie zij bedient. Soms is een drug en alcohol counselor kunnen scholen, universiteiten en andere plaatsen te bezoeken om mensen over de fysieke en emotionele gevaren van drugs-en alcoholmisbruik te onderwijzen.

Werk

Een drug en alcohol counselor kan werken in een polikliniek, behandeling centrum, school, non-profit organisatie of het ziekenhuis. Hij zou kunnen werken voor een half huis waar verslaafden wonen als ze proberen te herstellen van drugs of alcohol misbruik. Een drug en alcohol raadgever in een correctionele faciliteit interviews gevangenen met alcohol- en drugsproblemen en coördineert groepen als Anonieme Alcoholisten en Narcotics Anonymous in gevangenissen en gevangenissen. Als gevangenen zijn vrijgelaten, raadgever beslist als de behandeling wordt aanbevolen na release.