Beschrijving van de gegeneraliseerde angststoornis

Gegeneraliseerde angststoornis (GAD) is een aandoening die veel mensen treft. Het gevolg van problemen met neurotransmitters in de hersenen. Het wordt gekenmerkt door zorgen dat zowel ongerechtvaardigd en overdreven. De symptomen die gepaard gaan met deze aandoening kan aanzienlijk afbreuk doen aan het dagelijks functioneren en vergen doorgaans behandeling ofwel met therapie of medicatie.

Oorzaken van GAD

De oorzaak van de GAD is niet zeker. Sommige artsen vermoeden dat GAD optreedt vanwege problemen met hoe de hersenen gebruikt serotonine en noradrenaline neurotransmitters. GAD kan ook optreden als gevolg van de behandeling van ernstig trauma, stress of ziekte.

Symptomen

Symptomen van GAD zijn overmatige zorgen, prikkelbaarheid en rusteloosheid. Ook kunnen personen met GAD moeilijk concentreren. Fysieke symptomen van GAD zijn hoofdpijn, spierspanning, zweten, slapeloosheid en vermoeidheid. Soms GAD patiënten kunnen het gevoel alsof ze niet in staat zijn om te ademen of dat ze een brok van een soort vast te zitten in hun keel. Veel mensen met GAD ook ervaring buikpijn en diarree.

Diagnose

GAD wordt in het algemeen vastgesteld op basis van een psychologische examen; Maar huisartsen de diagnose vaak GAD op basis van beschrijving van de symptomen van een patiënt.

Behandeling

GAD reageert beste behandeling die een combinatie van anti-angst medicatie en psychotherapie omvat.

Related Disorders

GAD is de meest voorkomende vorm van angststoornis. Andere angststoornissen omvatten paniekstoornis, obsessief-compulsieve stoornis en fobieën. Vaak komt depressie met angststoornissen.