Beperkte dieet voor hoogfunctionerend autisme

Autisme is een complexe neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door communicatieproblemen, slechte sociale ontwikkeling en repetitieve patronen van gedrag. Autisme treft ongeveer drie tot zes kinderen uit 1000. Er is geen behandeling voor autisme, maar de symptomen kunnen worden beheerd met gedrags-en educatieve interventies, therapie en medicatie. Veel artsen en professionals in autisme gemeenschap geloven ook dat een dieet vrij van gluten en caseïne kan worden gebruikt om de symptomen van autisme beheren.

Glutenvrij, caseïne-vrij dieet

Gluten is een generieke term die wordt gebruikt voor opslag eiwitten die binnen korrels beschrijven. Deze eiwitten staan ​​bekend als zeine in maïs, oryzenin in rijst, gliadine in tarwe, avenin in haver, secaline in rogge en hordeïne in gerst. Gluten is ook te vinden in kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten en voedsel zetmeel.

Caseïne is een eiwit dat in melk en producten die melk bevatten, zoals yoghurt, roomijs, wei, kaas, boter en sommige margarines. Veel niet-zuivelproducten, zoals hotdogs, ook caseïne bevatten, hoewel het in caseïnaat vorm.

Er wordt gedacht dat mensen met autisme niet goed kan verteren gluten en caseïne. De onverteerde eiwitten vormen peptiden die stoffen die als opiaten in het lichaam. De aanwezigheid van de peptiden wijzigen reacties van het individu om het milieu en algemene gedrag en waarnemingen. Volgens AutismWeb, sommige wetenschappers geloven dat de peptiden ook nadelig kan beïnvloeden de reactie van het immuunsysteem.

Naar aanleiding van een gluten-vrij, caseïne-vrij dieet, of GFCF dieet, vergt veel van voedsel wijzigingen. Begin met het verwijderen van melk en andere zuivelproducten, zoals het lichaam zich snel zal ontdoen van de caseïne. Follow-up een maand later door het elimineren van producten die gluten bevatten. Het kan tot zes maanden na een GFCF voeding voor je lichaam om alle sporen van caseïne en gluten te elimineren, dus het is belangrijk dat je je houdt aan het en niet plotseling te introduceren voedsel dat caseïne en gluten bevatten.

Voorzorgsmaatregelen

Houd een dagboek dat een gedragsmatige verbeteringen documenteert terwijl na de BIVA dieet.
Overwegen om vitamine-en calciumsupplementen om de voedingsstoffen die verloren kunnen gaan door het volgen van de BIVA dieet te vervangen.
Praat met uw arts voordat u het even welk type van dieet te beginnen.