Benefiber Side Effects

Benefiber Side Effects

Het wordt aanbevolen dat mensen tussen de 25 en 38 g van de natuurlijke vezels per dag. De meeste Amerikanen eten niet genoeg vezels aan deze normen te voldoen, zodat supplementen een uitstekende aanvulling op de meeste reguliere diëten kunnen worden. Fiber is belangrijk om regelmaat en een goede spijsvertering, en Benefiber bevorderen als een aanvulling kan helpen zorgen voor een adequate inname van vezels. Zoals met elke aanvulling, moet men voorzichtig zijn wanneer u deze gebruikt om het risico of bijwerkingen te voorkomen.

Wat is het?

Benefiber is verkrijgbaar in diverse vormen, maar de meest populaire is de poedervorm, waarbij het enige bestanddeel tarwe dextrine. Deze 100 procent natuurlijke bron van vezels is een relatief glutenvrij product, is suikervrij, is smaakloos en lost volledig in vloeistoffen of zacht voedsel. In tegenstelling tot sommige fiber supplementen, Benefiber ook niet over een zanderige textuur. Een portie Benefiber biedt 3 g vezels, 12 procent van de dagelijkse voedingsvezels behoeften, en helpt de normale darmfunctie te bevorderen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Verrassend, voor een natuurlijk supplement, Benefiber heeft wel een aantal bijwerkingen. In de meeste gevallen, plotselinge en ongecontroleerde winderigheid is de meest voorkomende. Een opgeblazen gevoel of vol is ook gemeld, evenals misselijkheid en diarree. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen als het lichaam zich aanpast aan de aanvulling en verhoogde vezels in het dieet. Vaak kan een medisch professionele begeleiding te bieden op een manier te helpen verminderen of zelfs te elimineren deze effecten allemaal samen.

Ernstige bijwerkingen

Hoewel niet bijzonder vaak voor, kan een aantal ernstige bijwerkingen optreden die medische hulp nodig heeft. Meestal veroorzaakt wanneer genomen in hogere doses dan aanbevolen, moet een arts onmiddellijk te raadplegen indien gebruikers ervaren een van de volgende: ademhalingsproblemen, darmverstopping, huiduitslag of jeuk of moeite met slikken.

Toepassingen

Benefiber poeder is het beste als gemengd met een warme of koude dranken, zoals water, koffie of sap. Het kan ook volledig worden opgelost in bepaalde zacht voedsel zoals yoghurt, appelmoes of pudding, of gekookt in recepten voor muffins, sauzen of soepen zonder dat de consistentie. Benefiber wordt niet aanbevolen voor gebruik in koolzuurhoudende dranken, zoals het maag of darmen van streek en complicaties kan veroorzaken.

Conclusie

Genomen op de juiste dosering, en uitsluitend gebruikt als een aanvulling op voedingsvezels, Benefiber is een goede manier om te helpen bij het verbeteren van de gezondheid van een individu. Zoals met alles, maar zorg moeten worden genomen in het gebruik ervan om de beste resultaten te krijgen en om complicaties te beperken.