Bells pares hos barn

Bells pares är ett tillfälligt tillstånd som påverkar nerver i ansiktet. Hos barn kan Bells pares vara mer upprörande känslomässigt än med en vuxen. De handlar om utseendet på deras ansikte, och behöver försäkran om att detta tillstånd är inte permanent. Effekterna av Bells pares uppträda plötsligt, men det finns subtila tecken eller symptom som leder till en händelse. När väl diagnosen, kan symtomen hanteras, men specifik behandling är osannolikt, eftersom Bells pares går bort utan medicinsk åtgärd.

Identifiering

Bells pares är ett tillstånd som orsakar ansiktsmusklerna på ena sidan för att försvaga och frysa eller sloka. Villkoret är tillfällig, sex månader eller mindre, men i allmänhet varar i 2 veckor. Bells pares påverkar nerver i ansiktet och kräver vanligen inte specifik behandling. Enligt Barnsjukhuset, resulterar orsaken ofta från ett virus. De vanligaste är: HSV-1 (herpes eller munsår), Epstein-Barr och influensa. Trauma till ansiktet eller huvudet, borrelia, och öroninfektioner kan också vara en faktor vid Bells pares utveckling hos barn.

Tecken och symptom

Bells pares tänds snabbt; kan dock vissa tecken och symptom under några dagar före debuten. Muskelryckningar eller täthet, oförmåga att smaka och ett torrt öga på ena sidan av ansiktet är vanligt före uppkomsten av Bells pares. Dessutom är också indikativ för sjukdom en brist på saliv, huvudvärk eller smärta i främre eller bakom ett öra. De tecken och symtom är desamma för barn som de är vuxna.

Effekter

Den förlamning åtföljer Bells pares hos barn orsakar oftast en lindrig vanställdhet till en sida av ansiktet. Eftersom ansikts nerver påverkas, kommer bara en sida av ansiktet reagera på lämpligt sätt hjärna signaler. Till exempel, när ler, kommer en sida förbli hån eller drooped. Ett öga kan vara stängd när den andra är öppen när de sover eller är vaken. Dessa tecken och symptom också härma stroke eller andra allvarliga förhållanden; Därför är det viktigt snabb läkarvård.

Behandling

Bells pares avtar på egen hand. Den eventuella virus som ursprungligen orsakar Bells pares förekomst har oftast gått när tillståndet diagnostiseras. Som ett resultat, är inte någon speciell behandling som ordinerats. Symptom hantering är ofta handlings för barn med Bells pares. Antiinflammatoriska, steroidläkemedel kan ordineras, såsom prednison, för svullnad och smärta. Ögondroppar och ansiktsmassage kan också vara en del av symtombehandling.

Överväganden

På grund av den ansikts orsakats av Bells pares kan barn ha svårt att klara av effekterna. Barnsjukhuset rekommenderar lugnande ditt barn att villkoret är tillfällig och deras ansikte kommer att visas normalt.