Belemmeringen voor lichaamsbeweging bij kinderen

Belemmeringen voor lichaamsbeweging bij kinderen

Het percentage overgewicht onder Amerikaanse kinderen vandaag de dag is aanzienlijk hoger dan het was 30 jaar geleden, en terwijl de fast food en verwerkte maaltijden zijn medeschuldig, lichamelijke inactiviteit is ook een bijdragende factor. De American Heart Association beveelt aan dat kinderen deelnemen aan ten minste 60 minuten van intensieve lichaamsbeweging per dag. Voor een verscheidenheid van redenen, veel kinderen niet aan deze norm.

Technologie

Een van de redenen waarom kinderen minder actief zijn vandaag de dag dan in de vorige generaties zou kunnen hebben te maken met de technologische vooruitgang van de laatste decennia. Kinderen vandaag de dag worden blootgesteld aan een breed scala aan entertainment-opties, met inbegrip van televisie, internet, iPods en videospelletjes. Volgens Dr Charles Corbin van de Arizona State University, de naschoolse uren zijn het meest cruciaal voor lichamelijke activiteit. Veel kinderen uiteindelijk de uitgaven dit keer in de voorkant van de TV of de computer in plaats van buiten spelen of iets fysiek doen. Corbin suggereert dat ouders een manier om hun kinderen aan te moedigen om actief te zijn in deze periode, zoals het berijden van een fiets naar huis van een vriend of het deelnemen aan een naschoolse sport of activiteit te vinden.

Role Models

Een van de belangrijkste dingen die een ouder kan doen om te helpen hun kind te blijven actief is om een ​​goed voorbeeld te geven. De Centers for Disease Control en Prevention suggereren dat ouders lichamelijke activiteit een deel van hun familie de dagelijkse routine. Het nemen van een wandeling of fietstocht samen is niet alleen een geweldige manier voor ouders om band met hun kinderen, maar ook leert kinderen over het belang van fysieke activiteit. En lichaamsbeweging hoeft niet gestructureerd of georganiseerd. Gewoon het nemen van kinderen naar een park of sportveld en zelf te laten uitvoeren rond zal voldoen aan of overtreffen van de AHA richtlijnen.

Scholen

Volgens Corbin, die co-auteur van de studie "Fysieke activiteit voor kinderen: een verklaring van de richtsnoeren voor kinderen van 5-12," een van de grootste belemmeringen voor fysieke activiteit bij kinderen is dat veel scholen zijn te bezuinigen op reces en play tijd om meer tijd voor klassikale instructie te maken. Hoewel het hebben van meer leertijd lijkt misschien een goede zaak, Corbin's onderzoek blijkt dat het tegendeel waar zou kunnen zijn. Fysieke activiteit tijdens de schooldag verhoogt de energie-niveau en alertheid van een kind, waardoor hij meer kans om te slagen in de klas. Kinderen die op school actief zijn, zijn ook vaker actief na schooltijd en in het weekend te zijn.

Gezondheidsproblemen

Verhoging van de lichamelijke activiteit in een gezond kind is misschien niet heel moeilijk zijn, maar een kind die heeft een chronische ziekte of handicap kan moeilijker zijn. Veel kinderen lijden aan astma of allergieën die te maken buiten spelen moeilijk. Een lichamelijke handicap kan ook de aard van de activiteiten van een kind kan in gaan beperken. Het CDC adviseert dat ouders praten met een kinderarts of specialist voordat u begint met een oefening routine, zodat ze kunnen helpen bij het vinden van een activiteit die geschikt is voor de capaciteiten van dat kind.