Belangrijke onderdelen van het menselijk lichaam

Belangrijke onderdelen van het menselijk lichaam

Sommigen zouden zeggen dat de benen, armen, handen, ogen, mond, oren en neus zijn belangrijke delen van het lichaam. Echter, om het leven, de belangrijkste onderdelen van het lichaam interne onderdelen. Zonder goed werkende interne onderdelen, kan je lichaam niet goed functioneren en kwaliteit van leven is veranderd.

Hersenen

De hersenen controleert het zenuwstelsel. De hersenen functies zijn emotie, gedachte, geheugen, spraak, sensorische integratie en de receptie, coördinatie en spiercontrole. Het menselijk brein heeft miljarden zenuwcellen neuronen die zijn verbonden met meer neuronen wel synapsen. Er zijn drie delen aan de hersenen: de hersenstam, die is verbonden met het ruggenmerg en controles hartslag, ademhaling en spijsvertering; de kleine hersenen, die de coördinatie en evenwicht regelt; en de grote hersenen, die zintuigen waaronder aanraking, zicht en gehoor controleert.

Hart

Het hart is het orgaan dat het bloed stroomt door het lichaam van de bloedvaten en slagaders met ritmische en herhaalde contracties houdt. De bovenste twee kamers in het hart de rechter en linker atria en de onderste twee hartkamers zijn de rechter en linker ventrikels. De linker- en rechterkant van het hart worden gedeeld door het septum. Het menselijk hart heeft vier kleppen die de bloedtoevoer reguleren. De tricuspid regelt de bloedstroom tussen de rechter ventrikel en rechter atrium en de pulmonale klep regelt de bloeddoorstroming van de rechterkamer op de longslagaders, waardoor voeren het bloed naar de longen voor oxygenatie. De mitralisklep draagt ​​zuurstofrijk bloed van de longen naar de linker ventrikel en linker atrium. De aortaklep is de grootste slagader die bloed levert aan het hele lichaam.

Longen

Gelegen in de borstholte, de longen zorgen voor zuurstof aan het bloed wanneer lucht wordt ingeademd en ademt kooldioxide. Nadat het bloed is zuurstof, wordt het via de longader terug naar het hart. De rechter en linkerzijde van de long de voorkwab, mediale kwab en achterkwab. De rechterkant heeft de accessoire kwab, die erg klein en in verband met de rechter-zijde achterste kwab.

Niertjes

De nieren houden de chemische balans in het lichaam door het uitscheiden van overtollig vocht en afvalstoffen in de vorm van urine. Het menselijk lichaam kan overleven met één nier, maar wanneer één of beide nieren niet goed functioneert, is dialyse nodig om kunstmatig te simuleren nierfuncties in het bevrijden van het lichaam van vocht en afvalstoffen te verwijderen.

Lever

De lever houdt een juiste niveau van glucose in het bloed, filtert schadelijke stoffen produceert ureum en breekt vetten in het lichaam. De basisfunctie van de lever is de samenstelling van het bloed hetzelfde te houden als het moet in een gezonde persoon.