Belang van persoonlijke hygiëne bij kinderen

Belang van persoonlijke hygiëne bij kinderen

Persoonlijke hygiëne is nodig voor meer dan alleen het wegwassen van het vuil van de dag. Het beoefenen van een goede persoonlijke hygiëne helpt bij het voorkomen van de verspreiding van ziekten en infecties. Jonge kinderen hebben hulp en begeleiding bij hun persoonlijke hygiëne aan hun gezondheid te verzekeren en om hen voor te bereiden op zelfstandig zorg als ze volwassen worden en zich ontwikkelen. We worden niet geboren met de informatie en vaardigheden die nodig zijn om ons lichaam schoon en gezond te houden; deze vaardigheden moeten worden aangeleerd en gestimuleerd.

Mondhygiëne

Goede mondhygiëne dienen te worden beschermd tegen tandbederf en infecties. Veeg de mond en de eerste tanden van een kind dagelijks met een vochtige washandje. Na de leeftijd van 2, te beginnen met een kleine hoeveelheid tandpasta en een tandenborstel om een ​​jong kind te helpen met het schoonmaken van zijn tanden. Als uw kind groeit, haar helpen bouwen aan de vaardigheden die nodig zijn om deze taak in haar eentje te voltooien. Toezicht altijd jonge kinderen met behulp van een tandenborstel en fluoride tandpasta. Leer je kind om geen tandpasta te slikken, als de inname van te veel fluoride kan gevaarlijk zijn. Regelmatige bezoeken aan de tandarts zou moeten beginnen na de eerste verjaardag.

Het baden

Het belang van het baden begint in de kinderschoenen. Regelmatig baden verwijdert lichaamsgeur en ziektekiemen die voorkomende infecties veroorzaken. Of het nu om uw jonge kind dagelijks bad, om de andere dag of twee keer per week is het aan jou en het niveau van de netheid van uw kind. Tijdens de warme zomermaanden vaker baden is meestal nodig en meer actieve kinderen kunnen frequent zwemmen het hele jaar door nodig. Kinderen met een gevoelige huid of eczeem kan nodig zijn om minder vaak te worden gebaad. Maak bad tijd aangenamer door het toevoegen van water speelgoed, zeep kleurpotloden of bellen.

Haarverzorging

Het houden van haar schoon en geborsteld is belangrijk cosmetisch. Sommige kinderen, die niet genieten van het hebben van hun haar gewassen en kan dit proces heel moeilijk te maken. Het is meestal niet nodig om haar een jong kind dagelijks wassen. Wassen of twee keer per week het algemeen toereikend.

Nail Care

Goede nagel hygiëne houdt regelmatig knippen van de nagels en het verwijderen van vuil en puin van onder de nagel. Germs kan verbergen onder lange nagels en als de huid wordt gekrast met lange vuile nagels kan een infectie veroorzaken. Gebruik een nagel borstel om vuil van onder de nagels te verwijderen. Een andere nagel probleem is droge, broze nagels en nagel bedden die een toevluchtsoord voor infectie kan zijn. Een zachte, hydraterende lotion kan regelmatig worden toegepast indien dit een probleem is.

Hand Washing

De behoefte aan regelmatig en grondig handen wassen mag niet worden onderschat. Handen wassen, bij juiste voorgevormde, is de meest beproefde methode om de verspreiding van infecties en ziekten. Kiemen worden vaak overgebracht door het aanraken van je oren, ogen, neus of mond met vieze vingers. Germs kan niet worden gezien en handen voelen zich vaak en lijken schoon na een bezoek aan de badkamer of buiten spelen. Het is vooral belangrijk om regelmatig handen wassen stimuleren voor het eten of zet iets in de mond.