Belang van Geneeskrachtige Planten

Belang van Geneeskrachtige Planten

Geneeskrachtige planten en kruiden worden gebruikt (of zijn geweest) door bijna alle culturen te voorkomen of te behandelen ziekte. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat in veel Afrikaanse en Aziatische landen, bijna 80 procent van de bevolking is afhankelijk van de kruidengeneeskunde als de primaire bron van zorg. In ontwikkelde landen, heeft hetzelfde percentage gebruikt of geprobeerd een vorm van traditionele of medicinale therapie. Bovendien, veel van de meest voorkomende geneesmiddelen van vandaag werden ontwikkeld op basis van verbindingen gevonden in geneeskrachtige kruiden. Omdat er zo veel geneeskrachtige kruiden en planten ter beschikking om zo'n grote verscheidenheid van kwalen te behandelen, geneeskrachtige planten bezetten en blijft een belangrijke plaats in alle culturen te bezetten.

Preventie

Veel kruiden hebben preventieve eigenschappen en kunnen worden genomen om ziekten zoals hart-en vaatziekten en kanker te voorkomen. Rozemarijn, bijvoorbeeld, helpt bij het voorkomen van de vorming van kankerverwekkende HCA's (heterocyclische amines) in gegrild vlees. Ook het eten van knoflook kan helpen verlagen het risico op eierstokkanker en darmkanker. Echinacea wordt over het algemeen genomen om het immuunsysteem te versterken en het afweren van verkoudheid en griep.

Geestelijke Gezondheid

Misschien verrassend, worden medicinale planten niet uitsluitend gebruikt om fysieke kwalen te verlichten; ze worden ook gebruikt om psychische aandoeningen. Kruiden zoals St. Janskruid, kava, lavendel, en ginseng zijn gebruikt om milde vormen van depressie. dementie, ziekte van Alzheimer, en angst. Deze alternatieve behandelingen kunnen zijn aantrekkelijke opties voor diegenen die de ongewenste bijwerkingen van geneesmiddelen te voorkomen. Zorg moet worden genomen, echter, bij het nemen van zowel kruiden en westerse geneeskunde als de twee kan deelnemen aan ongewenste manieren.

Huidverzorging

Geneeskrachtige planten worden steeds vaker gebruikt in de schoonheid en huidverzorging als een alternatief voor agressieve en milieuonvriendelijke chemicaliën gevonden in de meeste beauty producten. Aloë vera is misschien wel de meest voorkomende medicinale huidverzorging planten; Het kalmeert de huid na blootstelling aan de zon, helpt bij het genezen kleine snijwonden en brandwonden, en wordt ook gebruikt om acne te behandelen. Andere planten, zoals kokos, worden gewaardeerd om hun vochtinbrengende oliën, die kunnen worden aangebracht op huid of haar.

Geneeskrachtige Diëten

Natuurlijk, de meeste mensen weten dat om gezond te zijn, is het belangrijk om een ​​goed dieet met veel fruit en groenten te eten. Sommige vormen van alternatieve geneeskunde hebben dit concept verder genomen en creëerde de medicinale voeding. In de traditionele Chinese geneeskunde, bijvoorbeeld artsen kunnen combinaties van voedsel, kruiden en specerijen te schrijven aan een specifieke aandoening te behandelen of te vertragen de effecten van veroudering. Ayurveda, een andere geneeskrachtige voeding, gericht op ieders unieke constitutie van drie elementen, het gebruik van voedsel om het te herstellen in evenwicht en dus te verlichten lichamelijke klachten.

Overwegingen

De snelle groei in populariteit van kruiden en geneeskrachtige planten roept enige vragen op. Voor een, is kruidengeneeskunde zeer varieerde van plaats tot plaats, waardoor het zeer moeilijk is om de veiligheidsvoorschriften en beoordeling standaardiseren. Landen hebben zeer verschillende regulerende wetten in de plaats voor de traditionele vormen van geneeskunde, en sommige landen mag geen regelgeving op te leggen. Daarom is het belangrijk geïnformeerd over de kwaliteit en oorsprong van kruiden of planten medicinaal vroeger. Bovendien moet de consument duurzaamheid in het achterhoofd te houden; sommige geneeskrachtige kruiden en planten zijn afkomstig uit het wild in plaats van gecultiveerde, waardoor ze in het gevaar van over-oogsten. Tot slot, want geneeskrachtige kruiden zijn natuurlijk, kunnen mensen denken dat ze geen risico te houden. Vele geneeskrachtige planten hebben negatieve bijwerkingen wanneer inname of toediening aanwijzingen niet worden opgevolgd, en kruiden behandelingen moeten altijd worden uitgevoerd in overleg met een arts.