Beheer Richtlijnen voor Coronary Artery Disease

Coronaire hartziekte, waarbij de slagaders die bloed naar het hart verstopt raken, is de meest voorkomende vorm van hart-en vaatziekten en is de belangrijkste oorzaak van hartaanvallen. Coronaire hartziekte kan ook het hart verzwakken na verloop van tijd, omdat de opbouw in de slagaders voorkomt een adequate toevoer van bloed van het bereiken van het hart, wat leidt tot veranderingen in het hartritme en hartfalen. De richtlijnen voor het beheer van coronaire hartziekte focus op veranderingen in levensstijl, medicijnen om de symptomen te verlichten of vertragen van de opbouw van plaque, en chirurgische ingrepen te ontstoppen of re-route geblokkeerde slagaders.

Wijzigingen Lifestyle

De toonaangevende aanbeveling behandeling te beheren coronaire hartziekte is om veranderingen in de patiënt levensstijl te maken - de meeste van deze veranderingen in een wijziging van dieet en meer gebruik wordt gemaakt. De richtlijnen suggereren dat patiënten een hart-gezond dieet dat zich richt op minder rood vlees, weinig of juist minder vet zuivelproducten, volle granen, fruit, groenten en mager vlees en vis moeten volgen. Het bereiken en handhaven van een bloeddruk van 120/80 mm / Hg is kritisch, aangezien controleert cholesterolgehalte. Artsen raden dat patiënten hun LDL-cholesterol lager dan 100 mg / dL moet houden. Patiënten die roken moeten stoppen; de richtlijnen bevelen ook aan dat patiënten met coronaire hartziekte voorkomen meeroken zoveel mogelijk. Een andere in de meeste richtlijnen voor de behandeling genoemd toonaangevende lifestyle verandering is te leren hoe om stress beter te beheren. Een veel voorkomende trigger voor hartaanvallen is een stressvolle gebeurtenis. Patiënten die gezonde manieren om stress te beheren - zoals lichaamsbeweging - zoals door te veel eten of roken - zal beter dan degenen die stress in ongezonde manieren vergaan.

Medicijnen kunnen helpen veranderingen te ondersteunen Lifestyle

Richtlijnen voor coronaire hartziekte aanbevelen geneesmiddeltherapie voor een aantal redenen. Misschien is de veranderingen in de levensstijl of dieet werden niet het risico van de patiënt voor een hartaanval verminderen. De patiënt kan ook nog steeds symptomen lijden of doorgaan met een hoge bloeddruk of een hoog cholesterol vertonen. Zorgen over bloedstolling (wat kan leiden tot een hartaanval) zijn ook een belangrijke reden voor het starten van de therapie. Drugs te helpen verlichten of behandeling van deze symptomen zijn opties zoals aspirine of andere anticoagulantia (voor stolsels), statines (cholesterol), nitroglycerine (de bloedvaten), ACE-remmers (voor patiënten met een hoog risico op een hartaanval) en bètablokkers (voor abnormale hartslag en bloeddruk). Artsen kunnen ook voorschrijven visoliesupplementen. Deze supplementen, rijk aan omega-3 vetzuren, kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen en triglyceriden en het voorkomen van coronaire hartziekte van verslechtering.

Chirurgische ingrepen

Als een patiënt symptomen ernstig genoeg zijn, of indien zijn symptomen niet goed reageren op de medicijnen of veranderingen in dieet en levensstijl, de richtsnoeren wordt aanbevolen de arts overwegen chirurgische procedures. De meeste procedures voor coronaire hartziekte betrekken ofwel deblokkeren van een gedeeltelijk geblokkeerde slagader (angioplastiek), of het omzeilen van de geblokkeerde deel van een slagader (coronary artery bypass graft).

Angioplastiek is een procedure waarbij een chirurg draden een dunne draad aders van een patiënt om het geblokkeerde deel van de slagader te krijgen. De draad is gewoonlijk een ballon of ander apparaat aangesloten. Zodra de chirurg wordt de draad naar de verstopte deel van de slagader, blaast hij de ballon om de slagader deblokkeren en herstel van de normale bloedstroom. Soms chirurgen plaats een stent in de slagader te voorkomen dat ze opnieuw geblokkeerd. Stents zijn kleine mesh buizen die het bloedvat open te houden.

Coronaire bypass graft (bypass operatie of CABG) is een procedure waarbij een chirurg draait stuk van een ader of slagader van een ander deel van het lichaam van de patiënt en chirurgisch hecht aan de kransslagader de blokkade omzeilen. Omleiding van de bloedstroom op deze wijze is een ingewikkelde procedure, maar het verbetert de bloedstroom naar het hart en kan een hartaanval voorkomen.

Een belangrijk deel van de aanbevelingen van deze chirurgische ingrepen is een intensieve oefening en educatief programma dat een team van artsen, verpleegkundigen, diëtisten, fysiotherapeuten en geestelijke gezondheid counselors houdt om te helpen de patiënt te herstellen volledig van de procedure.