Behavioral Interventie Technieken

Behavioral Interventie Technieken

Gedragsinterventie is wanneer je actief probeert om iemands gedrag te veranderen. Gedragsinterventie technieken zijn allemaal afhankelijk van een onderliggende thema: het maken van de gevolgen die positief gedrag te stimuleren. De twee belangrijkste hoeken kan benaderen van hetzij positief gedrag te bevorderen of negatief gedrag ontmoedigen, hoewel er een aantal manieren om dit te doen.

Gebeurtenis instellen

Een manier om tussen gedrag is de manier waarop een situatie ingesteld veranderen. Als, bijvoorbeeld, een kind neemt dan een uur of meer te eten zijn diner omdat hij steeds zo afgeleid door de televisie, kunt u gewoon weer de televisie uit. Door de instelling van de gebeurtenis veranderen, kan ingrijpen met gedrag van veranderende milieu.

Negatieve gevolgen

Negatieve gevolgen zijn een manier om te gaan met het gedrag omdat ze moedigen het doel van de interventie om het gedrag te associëren met een negatief gevolg. Een voorbeeld hiervan is als een kind gooit consequent zijn eten op tafel tijdens het diner. Als je hem elke keer te straffen door hem zitten op de stappen voor een paar minuten, zal hij beginnen aan zijn gedrag te veranderen als hij associeert het met de onaangename, out saai moment.

Positieve gevolgen

Gedrag kan worden ingegrepen met door positieve gevolgen. Als, bijvoorbeeld, een kind gooit consequent zijn voedsel op de grond kun je een ster grafiek te maken, waar hij krijgt één ster voor elke maaltijd hij door gaat zonder iets te gooien op de grond. Zodra hij een bepaalde hoeveelheid sterren, kan hij een beloning. Dit stimuleert gedragsverandering door het geven van het kind een stimulans om zich correct in plaats van een belemmering voor het negatieve gedrag.

Antecedenten

Antecedenten zijn de dingen die onmiddellijk gebeuren voordat een gedrag. Als je het antecedent kunt wijzigen, kunt u ingrijpen en het gedrag te veranderen. Dus, met het kind dat zijn eten gooit, onderzoeken wat er gebeurt voor het diner. Is het diner recht nadat hij wakker werd uit zijn dutje? Als dit het geval is, dan misschien moet je hem wakker iets eerder, zodat hij niet chagrijnig. Door het vinden van en het aanpakken van de dingen die negatief gedrag veroorzaken, kunt u ingrijpen met en het negatieve gedrag te veranderen.