Behavior Modification Technieken voor ADHD

De zorg voor een individu dat lijdt aan attention-deficit hyperactivity disorder is nooit gemakkelijk, maar het kan gemakkelijker worden gemaakt door het gebruik van gedragsverandering technieken. In tegenstelling tot de oudere paradigma dat medicatie voor mensen die lijden aan deze ziekte beveelt, gedragsverandering is een reeks van technieken ontworpen om negatief gedrag te elimineren, versterken van positief gedrag en leren de individuele coping-vaardigheden om hun ziekte te overwinnen.

Hoe Behavior Modification Works

Gedrag modificatie vervangt of wijzigt ongewenst gedrag door het gebruik van negatieve of positieve bekrachtiging. Door consequente en aanhoudende toepassing van wapening technieken, is het doel het gedrag uiteindelijk veranderd om te voldoen aan de gewenste norm. Maar wat zijn nu precies de negatieve en positieve bekrachtiging methoden?
Negatieve versterking bestaat voornamelijk uit "verwijdering" acties --- dat wil zeggen handelingen die het onderwerp van iets ontnemen. Bijvoorbeeld, zou je kunnen zeggen om het onderwerp, "Maak je kamer of je kunt niet naar buiten vannacht." Het onderwerp is ingegeven door dreiging van een ongewenst gevolg.
Positieve versterking, anderzijds, uit "addition" acties, gewoonlijk in de vorm van gewenste extra ontworpen om het individu motiveren om aan het gewenste gedrag. Bijvoorbeeld, zou je kunnen zeggen om het onderwerp: "Als je je kamer opruimen, zullen we ijs te krijgen." Terwijl positieve versterking kan bestaan ​​uit meer dan alleen tastbare beloningen, die zijn meestal de meest concrete en goed begrepen voorbeelden.

Het kiezen van een Target Gedrag

Gedrag modificatie voor ADHD kan komen uit een verscheidenheid van verschillende bronnen, waaronder de ouders en leerkrachten, maar alle effectieve gedragsverandering technieken delen een aantal gemeenschappelijke kenmerken.
Allereerst dient te worden opgemerkt dat hoewel het mogelijk is om een ​​gedrag tegelijk wijzigen, is het eveneens mogelijk om meerdere gedrag gelijktijdig wijzigen. Te dien einde, het is het beste om de meest ontwrichtende of hinderlijk gedrag te kiezen, gaan met die eerste en lager in de lijst in aflopende prioriteit.

Selecteren van een Enforcement Scheme

Zodra een doel gedrag is geselecteerd, moet de wapening regeling worden besloten op voorhand. Er is niets minder bevorderlijk effectieve gedragsverandering dan bekrachtigingsschema die grillige lijkt het onderwerp of emotioneel toegepast (in tegenstelling tot rationeel) aan de zijde van de beheerder. Een effectieve beloning regeling zal vooral focussen op positieve bekrachtiging, maar sommige negatieve versterking moet ook worden opgenomen. Door het gebruik van zowel de "stok" en de "wortel", heb je meer kans om uw doelgroep gedrag te stimuleren. Bij de beslissing over versterking methoden, redelijkheid is de sleutel. Er is geen behoefte om iemand te belonen met een nieuwe auto voor het opbergen van wasgoed of het doen van huiswerk, en geen behoefte aan iemand die de grond gedurende drie maanden voor het niet te doen. Selecteer een beloning / straf regeling kunt u terecht toedienen om de kans op naleving te vergroten.

Het toepassen van de Handhaving Scheme

Zowel positieve als negatieve versterking methoden moeten consequent en rustig te worden toegepast. Mensen hebben de neiging om emoties te spiegelen, dus waar beloningen en straffen worden uitgedeeld rustig, het is veel waarschijnlijker dat men een kalme reactie, en daarmee het aanvaarden van het nieuwe regime in ruil krijgt.

Het veranderen van het Plan als Needed

Wees niet bang om dingen te veranderen op de vlieg. Waar men merkt dat de gekozen beloningen zijn niet meer te motiveren of gekozen straffen zijn niet meer bedreigend, wees niet bang om het plan om de mate van naleving te verhogen veranderen. Het plan is slechts een middel om een ​​doel, en mag nooit worden gezien als iets in steen gebeiteld. De enige aanbeveling is dat u alle wijzigingen met volledige transparantie te maken en nooit verblinden het individu met gewijzigde beloningen of straffen, opdat zij geloof te verliezen in het systeem, wat resulteert in een totale afbraak van de efficiëntie.