Behandlingar för svällande skivor

Utbuktande skivor kan vara mer än bara smärtor i ryggen - de kan orsaka symtom från stickningar till domningar till värk och smärta som är mild till svår. Spinal skivor är som stötdämpare för ryggen. Eftersom människor ålder, kan dessa gelliknande skivor förlora en del av sin vattenhalt och tryck sedan genom sprickor i deras omgivande brosk, vilket resulterar i svällande skivor. Faktum svällande skivor är ganska vanligt bland människor i alla åldrar.

Behandla utbuktande Skivor

Besök en läkare eller kiropraktor för en bedömning, vilket kan innefatta en röntgen eller MRI examen; din läkare kan också erbjuda några bra alternativ för behandling. På samma sätt kan en sjukgymnast hjälpa till med övningar som stärker din rygg utan att förvärra det drabbade området. En sjukgymnast kan också prova dragkraft med dig - dra kotorna så att du får frisk, helande blodflödet i utbuktande skivan. Din läkare kan också rekommendera antiinflammatoriska mediciner eller en injektion för att lindra smärtan.

Att få en regelbunden massage kan också vara väldigt helande, ökar blodflödet till värkande området. På samma sätt kan både kalla kompresser och heta förpackningar vara användbart. Ibland din läkare kan rekommendera sängläge, men om så inte är fallet, försök att behålla någon lätt motion, såsom yoga, simning eller promenader.

Slutligen, som en sista utväg, kan din läkare diskutera möjligheten att operationen med dig, även om du bör uttömma alla andra alternativ först - de flesta fall av utbuktande skivor kräver inte operation.

Förhindra utbuktande Skivor

Förhindra utbuktande skivor från att hända i första hand genom att se till att du får lite regelbunden motion - även promenader och lite ljus tyngdlyftning kommer att göra stor skillnad - och inkludera stretching och vrida för ryggraden så att den rör sig regelbundet genom en bekväm och komplett utbud av rörelse. Du bör också se till att din arbetsplats är en bra ergonomisk passform och att du inte lägger någon onödig påfrestning på kroppen - samma sak med din bil. Slutligen, se till att använda bra kropp mekanik när du böjer ner för att lyfta något, oavsett om det är ett tungt föremål, barn eller en säck med matvaror.

Feeling Good

Att ta hand om dig själv och göra några enkla livsstil justeringar kan göra en enorm skillnad om du har utbuktande skivor eller ryggsmärtor. Ta dig tid att prata med din läkare och bestämma en hanterbar plan för din långsiktiga tillbaka hälsan.