Behandlingar för Carpal Tunnel under graviditeten

Gravida kvinnor utvecklar ofta symtom på karpaltunnelsyndrom på grund av svullnad i handleden som orsakas av vätskeansamling. När handleden är svullen, är mediannerven komprimeras, vilket resulterar i smärta, domningar och stickningar i hand och handled. Under graviditeten är det viktigt att hitta sätt att lindra symptomen av karpaltunnelsyndrom utan att påverka ditt barn. Vila handlederna, med hjälp av is och bär stödjande skenor är alla sätt att minska eller eliminera smärta och domningar utan att ta mediciner som kan skada ditt barn.

Rest

Karpaltunnelsyndrom drabbar handlederna när repetitiva rörelser som irriterar karpaltunneln görs. För att minska smärta och domningar som resultat av karpaltunnelsyndrom, bör du vila handlederna. Undvik rörelser som orsakar irritation, till exempel att skriva, så mycket som möjligt. Många gravida kvinnor försöker få så mycket åstad som möjligt innan deras barn föds, men obehandlad karpaltunnelsyndrom kan orsaka permanenta skador. För att förhindra långsiktiga problem, är det bäst att vila handlederna eller förhindra böjning med hjälp av stödjande skenor.

Spjälor

Carpal tunnel spjälor används för att stödja handlederna i ett fast läge, förhindra böjning av handlederna, som kan resultera i irritation och inflammation. Under graviditeten, om du upplever någon grad av Carpal tunnel symptom, bör du bära stödjande skenor under all verksamhet som orsakar överdriven handleden rörelse. Det är också en bra idé att bära dina skenor på natten, eftersom de flesta människor tenderar att böja sina handleder i sömnen.

Is

Lagra din skena i frysen kommer att ge ytterligare lättnad från kylan. När du börjar känna smärta i handen eller handleden, sätta på din kalla skena. Om kylan inte varar, använd en kylklamp att ge mer långvarig smärtlindring och alternera det med värme genom att doppa handen i en diskho full med varmt vatten.