Behandla Lower Back Pain

Medicinering

Vid första tecken på smärta i nedre ryggen, försök att vara så aktiv som möjligt och ta en over-the-counter smärtstillande medicin som paracetamol eller ibuprofen. Om smärtan kvarstår efter att ha tagit medicinen, kontakta läkare. Han kan ordinera starkare narkotika som kallas opioider som fungerar både för att lindra smärta och för att hjälpa till att läka problemet. Alternativt kan läkaren ordinera muskelavslappnande medel som hjälper dig att kunna röra sig och göra det möjligt för terapeutisk övning.

Värme och is

En vanlig behandling för smärta i nedre ryggen är att använda en värmedyna till området femton minuter åt gången, var tredje timme. Ställ in värmedyna på låg till medelhög värme. Om du inte har tillgång till en värmedyna, ta en varm dusch och låt vattnet slog ryggen. Växla värmen med en kylklamp i femton minuter, även använda den var tredje timme.

Motion

Lägre ryggont brukade behandlas med sängläge, men läkarna rekommenderar nu mot detta. Brist på motion gör att musklerna till entropi, medan aktiviteten stärker dem. Därför läkare råda patienterna att stanna så aktiv som möjligt, utan att göra något för att förvärra problemet. En plötslig ryggsmärta kan göra även den minsta rörelse vånda, men gör ditt bästa för att få upp och flytta. Efter de svåra smärtan avtar, försöka gå på en promenad, som promenader är ett av de mest effektiva övningar för ryggmusklerna.

Akupunktur

Ett mycket populärt alternativ medicin behandling för nedre delen av ryggen är akupunktur. En tysk studie slutsatsen att akupunktur var effektivare vid behandling av smärta i nedre ryggen än traditionella medicinska behandlingar. Samtidigt dock fann studien också att nål behandlingar som inte följer de strikta riktlinjer för akupunktur var lika effektiva. Traditionella akupunktur behandlingar för ryggont består av 10 30-minuters-långa sessioner utförts under 6 veckor.

Massageterapi

Ett annat populärt alternativ behandling för smärta i nedre ryggen är massage. En undersökning 2001 utförd av Touch Research Institute vid University of Miami drog slutsatsen att inte bara massage lindra smärtan, även förbättrar en persons rörelseomfång och även hjälper öka nivåerna av serotonin och dopamin, som båda underlättar läkningsprocessen .