Behandelingen voor Smeulende Myeloma

Smoldering myeloma is een vorm van kanker waarbij de plasmacellen in het beenmerg produceren te veel van een bepaald type eiwit. Hoewel patiënten met smoldering myeloma zelden symptomen ervaart, dient de voorwaarde worden gecontroleerd omdat het kan evolueren naar een meer ernstige vorm van de aandoening, zoals multipel myeloom. Artsen algemeen diagnosticeren smeulende myeloom wanneer ze detecteren door middel van een bloedtest voor iets los van elkaar.

Vroege symptomen en behandeling

Aangezien smeulende myeloma zelden symptomen, kan het moeilijk te detecteren. Echter, sommige patiënten die last hebben van smeulend myeloom milde bloedarmoede of botlaesies ervaren. Zodat artsen kunnen werken met patiënten om deze aandoeningen te behandelen, hoewel de belangrijkste vorm van behandeling vroeg is alleen maar om de patiënt regelmatig te observeren en let op tekenen dat de ziekte vordert of veranderen in een andere vorm van kanker.
Behandeling voor smeulend myeloom patiënten gaat over het algemeen het beheer van eventuele pijn die ze kunnen net zo goed ervaren als een poging om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Medische behandelingen

Artsen kunnen gebruik maken van chemotherapie te behandelen smeulend myeloom, vooral als het vordert in multipel myeloom. Zij kunnen tevens radiotherapie voor het plasma geïnfecteerde doelcellen.
Artsen kunnen ook voorschrijven orale medicijnen, zoals corticosteroïden. Deze medicijnen werken in lage doses voor myeloom symptomen te behandelen. Artsen kunnen ook geven myeloom patiënten andere orale medicatie om kankercellen te doden of te blokkeren verdere kankercel productie.
Voor smeulende myeloma die niet heeft ontwikkeld tot veelvoudige myeloma, kunnen artsen gebruiken bisfosfonaten, die een aantal geneesmiddelen ontworpen om botverlies te voorkomen.
In sommige gevallen kunnen artsen stamceltransplantatie voor myeloom patiënten aanraden. In deze procedure, artsen verzamelen stamcellen uit het bloed of beenmerg, en vervolgens chemotherapie en stamcellen het geïnfecteerde beenmerg plasmacellen vervangen.

Lifestyle en Home Remedies

Het nemen van voldoende lichaamsbeweging en lichamelijke activiteit kan helpen bij het beheren smeulend myeloom symptomen. Oefening helpt te behouden gezondheid van de botten, wat belangrijk is bij het voorkomen van verdere verspreiding van deze ziekte en de bestrijding van eventuele infecties. Je mag pijnbestrijding nodig hebben om te kunnen oefenen, maar uw arts kan samen met u naar een manier om de fysieke activiteit te werken in je dag te vinden.
Veel drinken is ook essentieel in het beheer van myeloom. Sinds myeloom kan veroorzaken overtollige eiwitten te verschijnen in uw urine, een verblijf gehydrateerd helpt bij het spoelen van deze eiwitten en voorkomen schade aan de nieren als gevolg van de ziekte. Alle smeulend myeloom patiënten moeten proberen om minstens de helft van hun lichaamsgewicht te drinken in gram water per dag (dus bijvoorbeeld een 200-pond persoon moet 100 liter water per dag te drinken).
Het handhaven van een gezond dieet helpt ook om je lichaam zo gezond als het kan zijn, dat je nodig hebt in uw strijd tegen kanker te houden. Gezond eten betekent dat je lichaam is op zijn best met myeloom symptomen bestrijden en voorkomen van verdere complicaties.